Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Markíza definitívne v rukách nového majiteľa: Kúpil ju najbohatší Čech!

Televízia Markíza má od utorka nového majiteľa. Zobraziť galériu (4)
Televízia Markíza má od utorka nového majiteľa. (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Informáciu o tom, že televízia Markíza je na predaj, sme na Topkách zverejnili ešte v októbri minulého roka. Prepis tak veľkej spoločnosti však trvá nejaký čas. K definitívnemu prevodu tak došlo až v týchto dňoch. Modro-žltú televíziu od utorka definitívne vlastní najbohatší Čech!

O osude obľúbenej súkromnej televízie Markíza je rozhodnuté. Ešte minulý rok sme na Topkách písali, že jej súčasný majiteľ, americká spoločnosť CME, ju plánuje predať. Záujem o kúpu modro-žltej televízie v minulosti prejavila napríklad finančná skupina Penta či súčasný český premiér Andrej Babiš. Jej vtedajší vlastník však trval na predaji celého balíka televízií. 


Predaj Markízy za závratú sumu: Kúpi ju tento Čech!


Ten zahŕňa dokopy 30 televíznych staníc – v Bulharsku, v Českej republike (Nova, Nova 2, Nova Cinema, Nova Sport 1, Nova Sport 2, Nova International, Nova Action a Nova Gold), v Rumunsku, na Slovensku (Tv Markíza, Markíza International, Doma a Dajto) a v Slovinsku. No a to sa už potenciálnym kupcom nepozdávalo. 

Presne pred rokom sme však na Topkách informovali, že záujemca sa predsa len našiel. A ako informuje Mediaboom.sk, od utorka je Markíza už definitívne v rukách nového majiteľa. Tým sa stal najbohatší Čech, úspešný podnikateľ Petr Kellner. Práve on bol ochotný vysoliť za spomínané stanice enormnú čiastku 2,1 miliardy dolárov. 

„Uvedomujeme si zodpovednosť, ktorú na seba prevzatím CME berieme. Jej pozícia na trhu je veľmi dobrá, a preto budeme ďalej pokračovať v budovaní siete navzájom nezávislých televíznych kanálov v jednotlivých krajinách. Veríme tiež, že sa nám podarí vytvoriť nové obchodné príležitosti prepojením mediálnych a telekomunikačných služieb. CME má početných a verných divákov, my im budeme aj naďalej prinášať kvalitný a atraktívny obsah,“ vyjadril sa väčšinový vlastník PPF Petr Kellner.

Kto je to Petr Kellner? 

Úspešný český podnikateľ, ktorého skupina PPF má aktívny biznis vo všetkých krajinách, v ktorých CME prevádzkuje svoje televízie. Mimoriadne silné portfólio má najmä v Česku a na Slovensku. Tu vlastní napríklad známeho mobilného operátora, porovnávač cien, nebankovku, online banku či známy e-shop. V Česku napríklad mýtny systém či najväčšiu dátovú a komunikačnú sieť.

Viac o téme: Tv Markíza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu