Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pohreb legendárneho Limonádového Joea (†95): Posledné stretnutie s českým hercom… Zo slov jeho kamaráta mrazí!

Dnes sa konal pohreb legendárneho predstaviteľa Limonádového Joea, Karla Fialu. Zobraziť galériu (5)
Dnes sa konal pohreb legendárneho predstaviteľa Limonádového Joea, Karla Fialu. (Zdroj: Profimedia/Filmové studio Barrandov)

PRAHA - V sobotu sme na Topkách informovali o smrti 95-ročného českého herca Karla Fialu, ktorého diváci poznali najmä ako Limonádového Joea. Dnes sa konal pohreb legendárneho umelca, bohužiaľ, kvôli pandémii len v kruhu 30 najbližších. Herec a dabér Ladislav Županič (77) si počas smútočnej reči zaspomínal na posledné stretnutie so zosnulým kamarátom. Z jeho slov mrazí!


Vo veku 95 rokov zomrel Karel Fiala, predstaviteľ Limonádového Joea


Správa o smrti legendárneho českého herca Karla Fialu sa na verejnosť dostala v sobotu večer. Pre Český rozhlas informáciu potvrdil Blahoslav Mikolášek z liečebne pre dlhodobo chorých v pražskej mestskej štvrti Vršovice, kde herec prežil posledné roky svojho života. 

Karel Fiala, ako si ho pamätáme z filmu Limonádový Joe.
Zobraziť galériu (5)
Karel Fiala, ako si ho pamätáme z filmu Limonádový Joe.  (Zdroj: Filmové studio Barrandov)

Dnes popoludní sa v krematóriu v pražských Strašniciach konal pohreb Limonádového Joea. Ten však neprebiehal tak, ako by si či už on, alebo jeho blízki želali. Kvôli pandémii a nariadeniam vlády sa totiž s českou legendou mohlo prísť rozlúčiť len 30 jeho najbližších milovaných. 

Okrem synov, vnúčat či manželky Věry Vlkovej na poslednej rozlúčke nechýbal ani herec a dabér Ladislav Županič. Ten bol Fialov dlhoročný kamarát. „Keď sa s niekým poznáte 51 rokov, je jasné, že prídu aj nejaké roztržky. A naše hádky boli veľké, obaja sme tvrdohlaví. Ale vždy sme si nakoniec zavolali a povedali si, že sa máme radi. Ja som ho mal veľmi a viem, že on mňa tiež,“ zaznelo v sále.

Ladislav Županič sa prihovoril tridsiatke smútiacich.
Zobraziť galériu (5)
Ladislav Županič sa prihovoril tridsiatke smútiacich.  (Zdroj: Profimedia)

Herec si zaspomínal aj na posledné stretnutie s Karlom. Bolo to 3. augusta, na jeho narodeniny. V tom čase už Fiala nevidel. No a vtedy Ladislavovi povedal niečo, z čoho dodnes mrazí. „Rozprávali sme sa, ale potom už bol unavený, tak som ho objal, pobozkali sme sa na tvár a povedal som, že zas prídem. Ale on zavrtel hlavou, že nie, že už tu nechce byť. Keď som si spomenul na toho veľkého chlapa, ktorým býval, celkom som to chápal,“ dodal dabér, ktorý si na počesť kamaráta dnes večer nedá „limonádu“, ale whiskey. Nech odpočíva v pokoji!

Karel Fiala zomrel vo veku 95 rokov.
Zobraziť galériu (5)
Karel Fiala zomrel vo veku 95 rokov.  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Karel Fiala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu