Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

RTVS má nového programového riaditeľa: Mareka Ťapáka na poste vystriedal kolega z branže!

Anton Šulík je od 1. augusta novým programovým riaditeľom RTVS. Zobraziť galériu (3)
Anton Šulík je od 1. augusta novým programovým riaditeľom RTVS. (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Post televízneho programového riaditeľa Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) obsadí od 1. augusta divadelný a filmový režisér a herec Anton Šulík. Vystrieda tak Mateja Hajka, riaditeľa sekcie športu, ktorý bol po odchode Mareka Ťapáka dočasne poverený aj vedením sekcie programových služieb. TASR o tom informovala hovorkyňa RTVS Andrea Pivarčiová.

"Televíziu mám rád a vďaka otcovej práci herca som v nej prežil veľkú časť svojho detstva. Som rád, že teraz môžem tejto inštitúcii skutočne pomôcť svojou skúsenosťou a poznaním. Ponuku na pozíciu programového riaditeľa RTVS som prijal ako šancu na nové nastavenie a zlepšenie programovej ponuky pre dnešného diváka, pre odkrytie rezerv a hlavne vytvorenie ďalších kreatívnych impulzov," vyjadril sa Šulík.

RTVS považuje za jeden z najslobodnejších priestorov v audiovizuálnej tvorbe. "V súčasnosti je jedným z najväčších producentov na mediálnom trhu, ktorý za svojich 65 rokov existencie vychoval v audiovizuálnom priemysle desiatky generácií profesionálov a odborníkov," hovorí.

Šulík absolvoval divadelnú a rozhlasovú réžiu na Vysokej škole múzických umení v Bratislave a v štúdiu pokračoval na poľskej Akadémii dramatických umení Ludvíka Solského v Krakove. Pôsobil ako riaditeľ žilinského Bábkového divadla, neskôr viedol oddelenie zábavy a hudby v Slovenskej televízii. V rokoch 2012 až 2019 pôsobil ako riaditeľ Mestského divadla v Žiline, kde predtým vykonával aj funkciu poslanca mestského zastupiteľstva.

"Teším sa, že Anton Šulík prijal ponuku RTVS a stane sa súčasťou nášho tímu. Som presvedčený o tom, že jeho dlhoročné profesionálne skúsenosti v oblasti divadla, televízie, ako aj vedenia kultúrnych inštitúcií budú významným prínosom pre RTVS," povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Na poste televízneho programového riaditeľa RTVS k 30. júnu pre dlhodobé zdravotné problémy skončil Marek Ťapák. Od 1. júla bol vedením sekcie programových služieb dočasne poverený riaditeľ sekcie športu Matej Hajko.

Viac o téme: RTVSMarek ŤapákAnton Šulík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu