Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Viktor Vincze naložil slovenskej "pýche": Štrbské pleso je zbytočný výlet... radšej to zbúrajte!

Viktor a Adela Vinczeovci Zobraziť galériu (3)
Viktor a Adela Vinczeovci (Zdroj: Instagram V.V)

ŠTRBSKÉ PLESO - Štrbské pleso jednoznačne patrí k najnavštevovanejším oblastiam v našich Tatrách. Turistov tu v každom ročnom období nájdete ako maku a existuje len veľmi málo Slovákov, ktorí túto oblasť ešte nenavštívili. Najnovšie sa tam v rámci dovolenky a podporovania domáceho cestovného ruchu vybral aj Viktor Vincze (29) s manželkou Adelou Vinczeovou (39).

Z krás Štrby, konkrétne okolia plesa, však dvojica nebola nadšená tak, ako väčšina turistov. Po výlete totiž Viktor napísal dlhý príspevok, v ktorom slovenskej turistickej "pýche" poriadne naložil, pričom hovoril zo srdca mnohých milovníkov prírody. Aj on totiž zastáva názor, že panorámu oblasti vyslovene špatia v podstate absolútne nepotrebné elementy. 

Galéria: Adela a Viktor Vinczeovci tvoria krásny pár
„Po 25 rokoch sme navštívil športový areál na Štrbskom plese a jeho okolie. Srdce národného parku obklopené najvyšším piatym stupňom ochrany, s prírodnými územiami európskeho významu. A v jeho vnútri – langoše, zapekané bagety, tisícky ,tradičných‘ suvenírov. Náhodne usporiadané budovy, búdy, chatky, zhrdzavené nápisy. Nenávidená a panorámu Tatier vraj przniaca vyrastajúca vyhliadková veža, pritom schátraný a neopraviteľný skokanský mostík, ktorý vizuál pohoria mení už od diaľnice, zdá sa, neprekáža nikomu,“ rozpísal sa rozladený moderátor. 

Viktora Vinczeho návšteva Štrbského plesa mimoriadne rozladila.
Zobraziť galériu (3)
Viktora Vinczeho návšteva Štrbského plesa mimoriadne rozladila.  (Zdroj: Instagram V.V)

Zastáva názor, že pokiaľ nie sú peniaze na poriadnu rekonštrukciu, tieto atrapy by z tatranskej prírody mali radšej nadobro zmiznúť. „Možno sa v tom len nevyznám, ale takto si Areál snov, ako ho v 70. rokoch nazvali, nepredstavujem. Ak na obnovu a prevádzku dlhodobo nie sú peniaze, radšej to zbúrajme a nechajme prírode,“ vyjadril sa otvorene, pričom tento jeho názor podporila drvivá väčšina jeho priaznivcov na Instagrame. 

Svoje si o tom myslí aj Kristína Tormová, ktorá príspevok okomentovala. „Mne je z toho tak smutno, že ja sa tam bojím ísť,” uviedla, na čo jej Viktor napísal síce stručnú, no za všetko hovoriacu odpoveď. .„Bát sa nemusíš. Ale nechoď tam, je to úplne zbytočný výlet. Bohužiaľ,” uzavrel Viktor. 

Viac o téme: Viktor VinczeAdela Vinczeová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu