Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rodina legendárneho Štefana Kvietika (85) v HANBE: Otec oceňovaný umelec, syna poslali do väzby.... Mohol by ovplyvňovať svedkov!

Herec Štefan Kvietik (vpravo) a syn Martin Kvietik (vľavo). Zobraziť galériu (5)
Herec Štefan Kvietik (vpravo) a syn Martin Kvietik (vľavo). (Zdroj: TASR - Tomáš Halász)

BRATISLAVA - Štefan Kvietik (85) je uznávaným slovenským hercom, ktorý za roky svojej umeleckej činnosti dostal viacero ocenení. V dedových šľapajach sa vybral aj jeho vnuk Matúš (28), ktorý hviezdi v markizáckom seriáli Sestričky. Aktuálne však ich umelecké úspechy zatienil MEGA škandál ďalšieho člena rodiny - Martina Kvietika poslal súd rovno do väzby... Kvôli obavám z ovplyvňovania svedkov!

Galéria: Štefan Kvietik a Matúš Kvietik

Vo štvrtok slovenskými médiami preletela správa, že NAKA zbalila bývalého riaditeľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) Juraja Kožucha a finančníka skupiny Slavia Capital Martina Kvietika. Obaja sú obvinení zo zločinov prijímania úplatku v súvislosti s udeľovaním dotácií PPA. No najmä druhé z mien aktuálne rezonuje výraznejšie. 


Ďalší úlovok NAKA! Obvinili bývalého šéfa PPA a známeho finančníka: Mali vziať úplatok takmer milión eur


Martin Kvietik je totiž synom legendárneho slovenského herca Štefana Kvietika a otcom seriálového záchranára z markizáckych Sestričiek Matúša Kvietika. No kým 28-ročný mladík je zatiaľ len začínajúcou hviezdou, jeho dedko je v umeleckých kruhoch obrovskou kapacitou. Žiaril vo filmoch ako Boxer a smrť, Sám vojak v poli, Medená veža, Červené víno či Tisícročná včela. 

Herec Štefan Kvietik so svojím synom Martinom (vľavo), ktorý je aktuálne obvinený z prijímania úplatkov.
Zobraziť galériu (5)
Herec Štefan Kvietik so svojím synom Martinom (vľavo), ktorý je aktuálne obvinený z prijímania úplatkov.  (Zdroj: TASR - Tomáš Halász)

Martinov syn Matúš Kvietik aktuálne hviezdi v markizáckych Sestričkách. V minulosti si tiež zahral v seriáli Kukučka.
Zobraziť galériu (5)
Martinov syn Matúš Kvietik aktuálne hviezdi v markizáckych Sestričkách. V minulosti si tiež zahral v seriáli Kukučka.  (Zdroj: Tv Markíza/Vlado Anjel)

Za roky svojej činnosti dokonca dostal niekoľko významných ocenení. V roku 2004 mu prezident Slovenskej republiky Ivan Gašparovič udelil štátne vyznamenanie Rad Ľudovíta Štúra II. triedy za mimoriadne zásluhy v oblasti rozvoja kultúry a umenia, v roku 2014 si prevzal Európsku cenu Trebbia za celoživotné dielo a v roku 2013 bol aj laureátom ocenenia Identifikačný kód Slovenska. 

V minulosti Kvietik povedal na adresu svojich detí: „Sú naším potešením a svetielkami radosti.“ Jediný syn Martin sa však aktuálne svojej rodine stará skôr o vrásky na čele. Svojím megaškandálom totiž uznávanej umeleckej rodine, ktorú vraj obvinenia z úplatkárstva zarazili a prekvapili, vyrobil nemalú hanbu. O nekalých kšeftoch svojho syna vraj nevedel ani jeho otec. 

Zaujímavosoťu pritom je, že na niekoľkých podnikateľských aktivitách sa spolu so svojím synom podieľal aj on sám. V dvoch firmách figuruje okrem Martina Kvietika, ktorý je predseda predstavenstva, aj Štefan Kvietik, hercov vnuk Marek a manželka Eva. Všetci traja sú v dozorných radách spoločností, ktoré sa zaoberajú lesníctvom.


AKTUÁLNE Súd vzal známeho finančníka a bývalého šéfa PPA do väzby!


V týchto chvíľach sa obvinení Martin Kvietik aj Juraj Kožuch nachádzajú vo väzbe. „Obaja sú obvinení z pokračovacieho obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku spolupáchateľstvom. Dôvodom kolúznej väzby je obava z možného ovplyvňovania svedkov,“ uviedla hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. 

Súd dokonca pri Martinovi neprijal sľub ani nenariadil dohľad probačného a mediačného úradníka, hoci sa ako záruka ponúkalo 100 tisíc eur. „Rovnako sudca neprijal ani peňažnú záruku vo výške 100 tisíc eur, ponúkanú inou osobou,“ dodala hovorkyňa. Rozhodnutie nie je právoplatné, pretože dvojica proti nemu podala sťažnosť. 

Martina Kvietika a Juraja Kožucha poslal súd do väzby.
Zobraziť galériu (5)
Martina Kvietika a Juraja Kožucha poslal súd do väzby.  (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Viac o téme: Štefan KvietikMatúš KvietikMartin Kvietik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu