Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Pohreb českej hviezdy (†77): Kamaráti odmietli hovoriť nad rakvou a potom... Obradná sieň uzatvorená kvôli koronavírusu!

Jana Vyčítala našli začiatkom marca v byte mŕtveho. Zobraziť galériu (3)
Jana Vyčítala našli začiatkom marca v byte mŕtveho. (Zdroj: Petr Novotný / MAFRA / Profimedia)

PRAHA - Pred týždňom Česko šokovala smrť 77-ročného českého muzikanta a maliara Jana Vyčítala. Spoluzakladateľa skupiny Greenhorn našli len pár dní po operácii srdca v byte mŕtveho. Dnes sa v pražskom krematóriu konal pohreb. Priatelia odmietli hovoriť nad rakvou a... Hneď potom uzavreli obradnú sieň kvôli hrozbe koronavírusu!

Napriek tomu, že sa pohreb začal až o 14. hodine, smútoční hostia sa začali schádzať už po jednej hodine popoludní. S umelcom sa prišli rozlúčiť mnohí jeho dlhoroční priatelia, medzi nimi napríklad muzikant Karel Vágner či Josef Fousek. Obaja však nad rakvou odmietli prehovoriť. Dôvod bol jednoduchý - boli príliš zdrvení a nezvládli by to.


Šokujúca smrť českého hudobníka (†77): Zomrel len pár dní po operácii... Dvere na byte musela vykopnúť polícia!


„Ja si pamätám prvú pesničku, ktorú sme spolu s Honzom skúšali, Jupí čerte, jupí čerte, běž ode mě dál. Naposledy sme natočili CD My jsme kluci očkovaný Olšanem a to bolo k našim 65. narodeninám. Ja dnes ani nie som smutný, pretože my sme sa spolu toľko nasmiali a myslím, že by na ten dnešok nakreslil vtip,“ zaspomínal si Vágner, ktorý už vopred oznámil, že na obrade neprehovorí. Rovnako tak Fousek. 


Zomrel skladateľ a spevák Vyčítal, spoluzakladateľ skupiny Greenhorns


Pohreb ukončila pesnička Hallellujah od Leonarda Cohena a zaznel dlhý a hlasný potlesk. A potom Veľkú obradnú sieň Strašnického krematória uzavreli kvôli hrozbe koronavírusu - až do odvolania. Ministerstvo zdravotníctva totiž vydalo zákaz akcií, na ktorých sa zúčastní viac ako 100 osôb. 

„V súvislosti s mimoriadnym opatrením, vydaným Ministerstvom zdravotníctva, upozorňujeme objednávateľov pohrebov, že do odvolania je maximálny predpokladaný počet účastníkov pietnych a smútočných obradov obmedzený na 100 osôb,“ uviedla pre Blesk hovorkyňa Pražskej správy cintorínov Oldřiška Dvořáčková. Pohreby sa teda budú konať aj naďalej, no počet smútiacich musí byť do 100 osôb.

Viac o téme: Jan Vyčítal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu