Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Šokujúca smrť českého hudobníka (†77): Zomrel len pár dní po operácii... Dvere na byte musela vykopnúť polícia!

Jan Vyčítal zomrel len pár dní po operácii srdca. Zobraziť galériu (3)
Jan Vyčítal zomrel len pár dní po operácii srdca. (Zdroj: Jiří Černohorský / CNC / Profimedia)

PRAHA - Cez víkend sme na Topkách informovali o smrti 77-ročného českého muzikanta a maliara Jana Vyčítala. Spoluzakladateľ skupiny Greenhorn sa pred pár dňami podrobil operácii srdca a doma mal stráviť zopár dní, aby sa zotavil. V nedeľu ho však priateľka Petra našla v posteli mŕtveho. Ešte predtým však musela zasiahnuť polícia!

Jan Vyčítal sa len pár dní pred smrťou podrobil operácii srdca. Dostal kvôli arytmii kardiostimulátor a doma sa mal zotaviť. Keď sa jeho priateľka v nedeľu nevedela dostať do bytu a hudobník nereagoval, okamžite privolala záchranku a políciu, ktorá musela dvere vykopnúť. 


Zomrel skladateľ a spevák Jan Vyčítal, spoluzakladateľ skupiny Greenhorns


„Je pravda, že sme vyrážali do ulice Chelčického. Niekto z rodiny oznámil, že sa nemôže doklopať svojmu príbuznému. Policajti na mieste potom našli mŕtveho muža. Po prvotnom obhliadnutí bolo vylúčené cudzie zavinenie, súdna pitva preto nebola nariadená,“ potvrdila denníku Aha! hovorkyňa českej polície Eva Kropáčová.

Privolaná záchranka už mužovi nepomohla. „Vyslali sme záchranársku posádku, kde bolo podozrenie na to, že muž nejaví známky života. To sa po príjazde záchranárov potvrdilo a na miesto následne dorazil obhliadajúci lekár,“ povedala hovorkyňa záchranárov Jana Poštová.

Vyčítalových kamarátov zo šoubiznisu správa o jeho úmrtí šokovala. Vedelo sa, že má hudobník problémy so srdcom, nikto však nečakal, že zomrie. Najmä pár dní po prepustení z nemocnice. Medzi jeho najväčšie hity patrili pesničky To tenkrát v čtyricátom pátom, Vzpomínky poštmistrovic kluka či Píšeň o Bobří hráze.

Viac o téme: Jan Vyčítal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu