Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO: Hrob Karla Gotta je dokončený: Nechýba ani vianočný stromček!

Hrob Karla Gotta zdobí aj drobný slávik. Zobraziť galériu (6)
Hrob Karla Gotta zdobí aj drobný slávik. (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Ani nie tri mesiace po smrti legendárneho českého speváka Karla Gotta (†80) majú jeho fanúšikovia aspoň malý dôvod na radosť. Podarilo sa totiž dokončiť jeho hrob, kam si môžu prísť na Maestra zaspomínať, či zapáliť mu sviečku.

Do detailov naplánovaný hrob chcel mať spevák hotový ešte pred Vianocami a toto želanie sa mu teraz splnilo. Po takmer troch mesiacoch sa začali na cintoríne Malvazinky stavebné práce a od dnešného rána je miesto Gottovho posledného odpočinku prístupné všetkým, ktorí si chcú prísť na slávika zaspomínať, zapáliť mu sviečku či položiť kvety. Prostredníctvom oficiálnej stránky to dnes ráno oznámila Ivana Gottová (43).


Ruch na hrobe Karla Gotta (†80): Viac ako 2 mesiace po Maestrovej smrti... Konečne ho začali stavať!


„Ako som sľúbila, touto cestou vám môžem oznámiť, že miesto posledného odpočinku nášho milovaného Karla je dokončené. Nižšie si môžete stiahnuť mapku, ktorá vás na cintoríne Malvazinky dovedie najkratšou cestou k jeho hrobu," napísala Gottová, ktorá sa tiež poďakovala všetkým za ich podporu a kondolencie.

Ku hrobu Karla Gotta dovedie jeho fanúšikov mapka, ktorú Ivana Gottová zverejnila na oficiálnom webe.
Zobraziť galériu (6)
Ku hrobu Karla Gotta dovedie jeho fanúšikov mapka, ktorú Ivana Gottová zverejnila na oficiálnom webe.  (Zdroj: profimedia.sk)

Hrob s výhľadom na Bertramku navrhol architekt presne podľa spevákových požiadaviek a ide o skutočne premyslené pietne miesto. Celý je zo žuly a nechýba na ňom Maestrova podobizeň a podpis. Náhrobný kameň zdobí aj drobný slávik. Okolo hrobu sú zasadené tisy a rododendróny, ktoré budú na jar kvitnúť a skrášľovať tak okolie hrobu. Momentálne na mieste stojí aj vianočný stromček, na ktorom sú okrem iných ozdôb aj dve špeciálne vianočné gule. Jedna z nich nesie meno Karel. Druhú zdobí nápis Najlepší tatinko.

Na hrobe Karla Gotta nechýba ani vianočný stromček so špeciálnou vianočnou guľou od jeho rodiny.
Zobraziť galériu (6)
Na hrobe Karla Gotta nechýba ani vianočný stromček so špeciálnou vianočnou guľou od jeho rodiny.  (Zdroj: profimedia.sk)

Ku hrobu vedie aj špeciálne dláždený chodník a nechýba veľký priestor určený práve na kvety a sviečky od fanúšikov. Prví spevákovi priaznivci sa na cintorín zbiehajú už od rána.

Viac o téme: Karel GottIvana Gottová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu