Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Deväť dní po samovražde: Moniku Potokárovú (†27) už pochovali... Netradičný pohreb!

Takto si budú Moniku Potokárovú jej najbližší navždy pamätať. Zobraziť galériu (3)
Takto si budú Moniku Potokárovú jej najbližší navždy pamätať. (Zdroj: TASR)

KOŠICE - Navždy sa s ňou rozlúčili! Rodina herečky Moniky Potokárovej si nepriala verejnú rozlúčku v divadle. Aj samotný pohreb na východe Slovenska prebehol tak, aby nevzbudzoval pozornosť. Najbližší sa s Monikou rozlúčili v skorých ranných hodinách, už pred siedmou bolo po všetkom.

Monika Potokárová sa rozhodla ukončiť svoj život 25. novembra. Ráno ju našiel jej manžel Robo Roth a privolaní záchranári jej už nedokázali pomôcť. Smutná správa zasiahla hereckú obec aj verejnosť. Rodina si však neželala rozlúčku v SND, ako to býva zvykom. 

Rodičia a manžel sa dohodli, že herečku pochovajú na východe Slovenska. Urobili tak včera v naozaj nezvyčajnom čase. „Pohreb sa konal ešte pred oficiálnym otvorením košického cintorína. Už o 6.45 bolo po všetkom,” dozvedeli sa reportéri Nového Času. 

Monika Potokárová
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: snd)

Pohrebu sa zúčastnila len tá najbližšia rodina a samozrejme nechýbal Robo Roth. „Ruské denníky sú dopísané. Monikine denníky sú dopísané. Monika Potokárová dala divadlu všetko, bohužiaľ, všetko. Som hrdý a bolo mi cťou, že som manželom Moniky Potokárovej,” povedal herec v piatok, keď za zosnulú manželku preberal Cenu Nadácie Tatra banky za umenie. 

Spolu účinkovali v divadle Aréna, ale hrali najmä v mnohých hrách v SND. Monika v minulosti netajila, že má množstvo depresívnych postáv a do toho začala skúšať ešte aj Antigonu, ktorá končí uväznením v kobke a samovraždou. 

Deväť dní po samovražde:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Česť jej pamiatke. 

Viac o téme: Monika Potokárová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu