Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Markizák Zápala skončil v nemocnici na infúziách: Kolaps priamo na pľaci a... Znepokojivý nález!

Jaro Zápala skončil v nemocnici. Zobraziť galériu (5)
Jaro Zápala skončil v nemocnici. (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA – Pravidelne sa objavuje na obrazovkách stálice medzi televíziami. Markíza je domovskou televíziou Jara Zápalu (54) už dlhé roky. Nedávno však obľúbený moderátor skolaboval priamo na pľaci a musel ísť do nemocnice. Tam si dlhšie poležal a bol napojený na infúzie. Lekári totiž objavili znepokojivý nález.

Podľa informácii portálu cas.sk, markizák Jaro Zápala skolaboval po tom, čo pociťoval silné bolesti v chrbtici. Dokonca bola bolesť taká silná, že skončil v nemocnici na lôžku niekoľko dní. „Myslel som si, že ide len o seknutie v krížoch alebo zápal či prechladnutie, ale skomplikovalo sa to. Keď som bol na pohotovosti, spýtali sa ma, či chcem byť hospitalizovaný. Máloktorý človek povie, že áno, ale ja som bol taký zúfalý, že som ihneď súhlasil. Takže som bol zhruba desať dní v nemocnici,“ vyjadril sa moderátor pre denník.

Jaro Zápala patrí už niekoľko rokov k stáliciam markizáckych Televíznych novín.
Zobraziť galériu (5)
Jaro Zápala patrí už niekoľko rokov k stáliciam markizáckych Televíznych novín.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Obľúbený spravodajca podľa vlastných slov skolaboval priamo na pľaci počas nakrúcania. „Nakoniec som si musel volať záchranku, lebo som sa nevedel pohnúť. Vtedy počas vysielania to bolo traumatické, dokonca som ani nedokončil nakrúcanie upútaviek,“ priznal bývalý učiteľ, ktorému v nemocnici nasadili infúzie a antibiotiká.

Napokon však päťdesiatnik odhalil o svojom zdravotnom stave viac. „Mal som cystu pod miechou, ale lekári zostávajú viac-menej pokojní. Čaká ma vyšetrenie magnetickou rezonanciou a uvidí sa, čo bude robiť cysta. Ale cítim sa lepšie,“ vyjadril sa a tiež priznal, že až po vyšetreniach bude jasné, či podstúpi zákrok alebo nie.

Jaro Zápala je za pomoc vďačný nielen lekárom, ale aj svojim kolegom, ktorí za neho zaskočili. „Našťastie som bol v rukách odborníkov na Neurologickej klinike na Kramároch. Kolegovia za mňa potiahli v práci, za čo som im vďačný,“ vyjadril sa tmavovlasý sympaťák. Ostáva len dúfať, že jeho zdravotný stav sa zlepší a napokon zákrok nebude nutný.

Ako sám Jaro Zápala priznal, kvôli bolesti nedokončil ani nakrúcanie upútavok.
Zobraziť galériu (5)
Ako sám Jaro Zápala priznal, kvôli bolesti nedokončil ani nakrúcanie upútavok.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Cysta na mieche

V prípade cysty na mieche môže ísť o Tarlovovu cystu, ktorá sa objavuje v oblasti chrbticového kanála, resp. v oblasti krížových stavcov a jej výplň tvorí mozgovomiechový mok. Je to pomerne často sa vyskytujúci druh v porovnaní s inými neurologickými cystami. Mnohokrát ich lekári objavia náhodou vďaka magnetickej rezonancii či CT. Príznakom môže byť bolesť krížov, ktorej väčšinou nepripisujeme veľký význam.

Viac o téme: Jaro Zápala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu