Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Najsmutnejšia spomienka na Gotta (†80): Vychudnutý na kosť a bez vlasov!

Karel Gott Zobraziť galériu (4)
Karel Gott (Zdroj: Instagram K.G.)

PRAHA - Jedným z ľudí blízkych Karlovi Gottovi, ktorý sa doteraz nijakým spôsobom verejne nevyjadril k spevákovej smrti, je aj jeho dlhoročný kolega, český herec a spevák Sagvan Tofi (54). V Knihe Náš Karel si však spomenul na spoločné stretnutie, z ktorého mrazí.

Sagvan Tofi je producentom muzikálu Čas růží, ktorý je popretkávaný piesňami neporaziteľného Slávika. Karlovi sa námet diela páčil a vznik muzikálu odobril. Ten sa na dosky dostal už v marci 2017 a na premiére sa objavil aj samotný maestro. Pred pár dňami v Česku spustili ďalšie reprízy.

Muzikál Čas růží vznikol aj za spolupráce Karla Gotta.
Zobraziť galériu (4)
Muzikál Čas růží vznikol aj za spolupráce Karla Gotta.  (Zdroj: Vlado Anjel)

Na jedno z ich smutných stretnutí si Sagvan Tofi spomenul v knihe Náš Karel. K stretnutiu došlo práve v období, keď Sagvan pracoval na muzikáli a Karel Gott bojoval s rakovinou lymfatických uzlín. Práve kvôli chorobe spoločné stretnutie dlhší čas odkladali. Došlo k nemu až po tom, ako sa Gott vrátil z nemocnice.

Sagvan Tofi opísal stretnutie s Karlom Gottom počas jeho boja s rakovinou.
Zobraziť galériu (4)
Sagvan Tofi opísal stretnutie s Karlom Gottom počas jeho boja s rakovinou.  (Zdroj: profimedia.sk)

„Otvorila nám Ivana, pozvala nás ďalej, pobehoval tam pes, bola tam gazdiná, a nech vraj ideme do kuchyne. Vošli sme a Olda niekoho pozdravil: Dobrý deň. Nespoznal ho. Bol to Karel. Po chemoterapiách, v župane, pod ním pyžamo... Bez vlasov, štyridsaťpäť kíl, vychudnutý... Sadli sme si k nemu za stôl, ja, vedľa mňa Olda, oproti nám Karel s Ivanou,” opísal Sagvan, ktorý sa na návštevu vybral spolu s producentom Oldřichom Lichtenbergom.

Smrť Karla Gotta zasiahla Čechov ale aj ľudí v ďalších krajinách.
Zobraziť galériu (4)
Smrť Karla Gotta zasiahla Čechov ale aj ľudí v ďalších krajinách.  (Zdroj: profimedia.sk)

Sagvan Tofi správu o skone Karla Gotta nesie veľmi ťažko a verejné vyjadrenie médiám zatiaľ neposkytol. Či sa objaví na rozlúčke s maestrom, teda nie je známe, no predpokladá sa, že kolegovi a legende českej hudby príde vzdať poctu.

Viac o téme: Karel GottSagvan Tofi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu