Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Známe Slovenky smútia: Prehovorili o spolupráci s Lagerfeldom

Slovenské krásky sa s návrhárom osobne stretli. Zobraziť galériu (12)
Slovenské krásky sa s návrhárom osobne stretli. (Zdroj: archív Elite Bratislava)

BRATISLAVA - Celý módny svet sa začiatkom týždňa ponoril do smútku, keď z Paríža prišla správa o smrti Karla Lagerfelda. Ikonický módny návrhár, ktorý roky stál na čele módneho domu Chanel, ale venoval sa aj vlastnej značke pod svojím menom, spolupracoval aj s množstvom našich modeliek. Tie si na génia zaspomínali.

Slovenské modelky sú vo svete veľmi žiadané a úspešné. Niet divu, že mnohé z nich to dotiahnu až na móla tých najexkluzívnejších módnych značiek. Príležitosť predvádzať modely od Karla Lagerfelda dostalo aj niekoľko známych modeliek z agentúry Elite. Tie smrť svojského návrhára zasiahla a na Karla si zaspomínali.

„S Karlom Lagerfeldom som sa stretla len raz a bol to veľký zážitok. Vždy ma fascinovala nadčasovosť jeho modelov a zanietenosť, s akou tvoril. Jeho tvorba mi bude chýbať," zaspomínala si modelka Michaela Hlaváčková, vnučka známeho herca Olda Hlaváčka.

„Bola to pre mňa veľká česť s ním pracovať. Jeho precíznosť a elegancia sa prejavovala aj v jeho tvorbe, každý detail na jeho šatách musel byť podľa jeho predstáv," prezradila Baya Koláriková, ktorá mala takisto možnosť s návrhárom osobne spolupracovať.

Azda najviac sa po chanelovskom móle prechádzala jedna z našich najúspešnejších modeliek Michaela Kocianová: „S Karlom Lagerfeldom som mala možnosť spolupracovať viackrát. Karl bol vždy veľmi profesionálny vo všetkom, čo robil, ženskej móde rozumel na sto percent. Svet stratil jednu z ikon."

Karl Lagerfeld zomrel 19. februára 2019 vo veku 85 rokov, no zanechal po sebe úchvatné módne dedičstvo.

Viac o téme: Michaela KocianováMichaela HlaváčkováBaya Koláriková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu