Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rozboril sa pasoval s existenčným problémom: Nebyť Jojky, tak...

Vilo Rozboril Zobraziť galériu (8)
Vilo Rozboril

BRATISLAVA - Moderátor Vilo Rozboril (50) prostredníctvom svojej relácie V siedmom nebi pomohol už nespočetnému množstvu ľudí, ktorí sa ocitli v bezvýchodiskovej situácii. Aktuálne sa pred kamerami pasoval s existenčným problémom, ktorý mala rodina len 23-ročnej Nikol. Nebyť Jojky, tak...

V siedmom nebi upútavka

Vilo Rozboril sa vo svojej relácii V siedmom nebi stretáva s tými najťažšími životnými príbehmi. K takým patrí aj ten, čo sa na obrazovkách televízie Joj objaví dnes večer. Udalosti, ktoré sa stali v rodine 41-ročnej Miriam Račkovej, totiž pripomínajú doslova zlý sen. Jej nastaršia, 23-ročná dcéra Nikol od svojich trinástich v rodine supluje mamu.

Všetko to začalo pred desiatimi rokmi, keď ich otec zo dňa na deň bez stopy zmizol. „My sme ho hľadali kadejako. Veštice, polícia, celoštátne pátranie. Akoby sa pod ním zľahla zem. Nikolka vtedy v trinástich rokoch dospela... Musela,“ zaspomínala si na náročné chvíle mama Miriam. No a keďže jej manžel nechal po sebe množstvo dlhov, mali čo robiť, aby ich vyplatili. 

Museli sa vysťahovať z domu, kde žili, všetko popredali... Po štvorročnom pátraní polícia muža vyhlásila za mŕtveho. V decembri 2016 však „vstal z mŕtvych“ a jedného dňa rodine zazvonil pri dverách. Aby toho nebolo dosť, v tom čase Miriam bojovala s onkologickým ochorením. 

„V decembri ma operovali na rakovinu krčka maternice. Zvládla som to v poriadku, ale dostala som vysoké horúčky, tak ma musela zobrať sanitka do nemocnice. Môj muž sa trinásteho decembra v noci vrátil,“ povedala žena so slzami v očiach. 

Aj on však bojoval so zákernou rakovinou... Jeho stav bol o to vážnejší, že zákerná choroba bola v poslednom štádiu. Nastal preto kolotoč vybavovania, aby chorému znovuobjavenému mužovi poskytli zdravotnú starostlivosť. No hoci sa lekári snažili popasovať s jeho onkologickým ochorením, svoj boj krátko po návrate prehral. 

Vtedy prišla ďalšia rana. „Zomrel koncom januára a pochovali sme ho až v apríli. Preto, lebo bol mŕtvy. Nemôžete dvakrát mŕtveho pochovať. Prosila som súdy, lebo sme ho identifikovali celá rodina. Museli sme čakať na DNA testy,“ opísala Miriam. 

Do celej tejto drámy sa primiešal aj fakt, že nešťastná žena v priebehu dňa z ničoho nič odpadáva. Kolapsové stavy dostáva aj päťkrát do dňa. V dôsledku toho je nemožné, aby sa niekde zamestnala. No úrady majú na celú vec iný názor. 

„Žena, ktorá päťkrát denne odpadávala, si žiadala invalidný dôchodok. Jej bolo povedané, že len polovičný. To znamená, že by mala chodiť na štyri hodiny do roboty. Akože, sorry, keď päťkrát do dňa odpadáva, má sa niekde zamestnať? To je úplne choré a nezmyselné,“ povedal moderátor Vilo Rozboril. 

Celá domácnosť preto stojí na pleciach najstaršej dcéry Nikol - všetko, čo zarobí, to investuje do súrodencov a mamy. Pomoc, ktorú dostanú od Siedmeho neba, bude preto pre ich rodinu naozaj existenciu zachraňujúca. Viac sa dozviete dnes večer na Jojke.

Viac o téme: Vilo RozborilV siedmom nebi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu