Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Úžasná obeta jojkárskeho redaktora: Jožo Kubáni pomohol postihnutému chlapčekovi zdolať hory!

Jozef Kubáni Zobraziť galériu (4)
Jozef Kubáni (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Jojkársky redaktor Jozef Kubáni (53) opäť raz dokázal, že má naozaj obrovské srdce a je ochotný pustiť sa do akejkoľvek výzvy. Tentokrát sa nechal zlomiť moderátorom Vilom Rozborilom (50), ktorý svojho kolegu nahovoril na zdolanie 4-tisíc metrov vysokej skaly v švajčiarskych Alpách. Nešlo však o žiadnu typickú turistiku. Kubáni totiž svojím počinom splnil sen chorému chlapčekovi trpiacemu detskou mozgovou obrnou.

Malý Lukáško je jediným dieťaťom pani Margity a jej manžela Vojtecha. Očakávanie vytúženého synčeka prebiehalo bez najmenších problémov. Potom sa však stalo niečo, čo nechce zažiť žiaden rodič. Chlapcova mama začala počas tehotenstva krvácať a po niekoľkotýždňovej hospitalizácii sa od lekárov dozvedela nepríjemnú správu. Lukáško vraj bude iný.

Chlapcovi totiž bola zistená mozgová obrna. Hoci to niektorí rodičia pri podobnej diagnóze dopredu vzdajú, Margita s Vojtechom sa rozhodli s neprajnosťou osudu bojovať, čo im sily stačia. A vyplatilo sa. Ich zásluhou robí chlapec obrovské pokroky. A nielen fyzické.

Malý Lukáško robí vďaka svojim obetavým rodičom obrovské pokroky.
Zobraziť galériu (4)
Malý Lukáško robí vďaka svojim obetavým rodičom obrovské pokroky.  (Zdroj: TV JOJ)

Rodičia totiž k stavu svojho syna zaujali „nekompromisné“ stanovisko. „Ja ho neľutujem, prečo? Taký sa narodil, tak nie je čas na ľutovanie. Treba robiť činy, skutky. Treba s ním niečo robiť. A ja si verím.. Lebo pokiaľ prestanem veriť, môžeme to zabaliť a môže ísť niekam do ústavu. Verím, že to robím dobre, lebo ten chlapec pokročil. Veľa dokáže, keď chce,“ hovorí Lukáškov obetavý otec, ktorý mu venuje maximum svojho času.

Hoci chlapček nemôže chodiť, rodičia s ním často chodia na rôzne výlety a túry. Tých sa môže zúčastniť vďaka nosičským krosnám, ktoré na svojich vlastných ramenách nosí jeho otec. A hoci tak spolu s Lukáškovou váhou nesie bremeno takmer 40 kilogramov, nesťažuje sa. Čas v prírode totiž jeho synčekovi dodáva silu, ktorú potrebuje v boji s ťažkou chorobou.

Redaktor Jozef Kubáni pomohol chorému chlapčekovi zdolať skalu v švajčiarskych Alpách.
Zobraziť galériu (4)
Redaktor Jozef Kubáni pomohol chorému chlapčekovi zdolať skalu v švajčiarskych Alpách.  (Zdroj: TV JOJ)

Malému hrdinovi sa rozhodol pomôcť aj redaktor Jozef Kubáni. Ten celú rodinku vzal na výlet, aký u nich doteraz nemal obdoby. Za jeho pomoci sa chlapcovi podarilo zdolať skalu v švajčiarskych Alpách, ktorá je vysoká 4-tisíc metrov.

Zdá sa však, že ich stretnutie určite nebolo posledné. „Bol to výstup, na aký sa nezabúda. Nebol extra náročný, ale bol plný ľudskosti, otcovho odhodlania a spoločnej radosti na vrchole, že sme to zvládli. Vojto aj jeho žena Gitka sú pre mňa naozaj symbolom dobroty a takej tej správnej tvrdohlavosti. Luky je kamarát ako hrom. Onedlho prídu sem do Tatier a úprimne sa teším,“ povedal nám Jozef, ktorý sa zjavne Lukáškovi plánuje venovať aj naďalej. 

Ako príbeh malého bojovníka dopadne, si môžete pozrieť už dnes večer v relácii V siedmom nebi na Jojke. 

Viac o téme: Jozef KubániV siedom nebi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu