Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Mrazivý odkaz markizáčke Kövešovej: Najprv po nej strieľal a potom... Nájdem si ťa, ty ku*va!

Kristína Kövešová Zobraziť galériu (8)
Kristína Kövešová (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Odvaha Kristíny Kövešovej (34) bola opäť skúšaná. Statočná reportérka sa totiž v posledných týždňoch venuje pátraniu po nelegálnych psích zápasoch, ktoré by mali byť krutou skutočnosťou aj u nás na Slovenku. Neústupnosť v hľadaní pravdy ju však znovu dostala do hrôzostrašnej situácie. V utorok večer po brunetke strieľali a útočník jej pred zadržaním políciou poslal hrozivý odkaz, ktorý naháňa mráz do žíl.

„Nájdem si ťa ty ku*va,” vyhrážal sa Kristíne vlastník farmy v Dolných Orešanoch, ktorému reportérka na pozemku objavila okolo 50 psov. „Boli na reťaziach, v sudoch, chladničkách a schované za drevenými paletami,” opísala vo svojej reportáži v Televíznych novinách hrôzu, ktorú na vlastné oči videla v areáli bývalého družstva, pričom ďalších počula štekať z budovy. 

Vlastník Ján z Trnavy ich má pritom oficiálne nahlásených "iba" desať. V okolí sa však o mužovi rozpráva ako o známej firme. Jeden z ľudí, ktorí ho poznajú, ho opísal ako údajného organizátora zápasov, no tvrdí, že určite ide o väčšie spoločenstvo ľudí. Ďalší zo svedkov, ktorý si však taktiež neprial byť menovaný, do kamery vyhlásil, že na tomto nechutnom biznise má Ján pracovať s istými Srbmi. 

Keď sa Kristína začala o celú situáciu zaujímať viac a vybrala sa za majiteľom psov, stal sa z neho agresor. „Chcela som sa rozprávať s majiteľom psov, no márne. Začal po nás strieľať a bolo to naozaj blízko. Potom hádzal delobuchy a nadával mi,” opísala nám hrôzostrašné chvíle brunetka, ktorej sa útočník Ján vyhrážal, že si ju nájde. 

„V závere, keď okolo nás prechádzal na dodávke, ukázal na mňa zbraňou. Takáto reakcia bola naozaj cez čiaru, no o mnohom vypovedá. Každopádne kontaktovali sme políciu aj RPVS,” povedala nám nebojácna Kika, ktorá verí, že psíkov sa z pozemku podarí zachrániť a s prípadom aj napriek nebezpečnému vyhrážaniu ani zďaleka neskončila. „Takéto zastrašovanie nepomôže. Za dobro a spravodlivosť treba bojovať,“ postavila sa za svoju prácu redaktorka. 

K prípadu sa pre TV Markíza vyjadrila aj polícia, ktorá Jána predbežne zadržala. „Polícia začala trestné stíhanie pre nebezpečné vyhrážanie a pre zanedbanie starostlivosti o zvieratá. V tejto súvislosti bol zadržaný jeden muž a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Polícia vykonáva všetky potrebné procesné úkony,“ vyjadrila sa zástupkyňa policajného zboru. 

Keďže Kristína čoraz častejšie čelí fyzickým útokom, zaujímalo nás, či neuvažuje nad tým, že by si najala ochrankárov, či nebodaj skončila s prácou. „Som si vedomá toho, že pokiaľ pôjdem počas výroby do skutočne nebezpečnej situácie, nemôžem ísť sama. To ale musím vedieť vopred. Toto sme ale nečakali. Každopádne aj to je súčasť mojej práce,” uzavrela temperamentná brunetka, ktorá svoj boj za spravodlivosť vzdať nemieni. 

Mrazivý odkaz markizáčke Kövešovej:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Facebook K.K.)

Viac o téme: ReflexKristína Kövešová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu