Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Vila smrti na predaj za 2,8 milióna eur: Tu spáchal skladateľ Svoboda samovraždu!

Vila Karla Svobodu, v ktorej skladateľ spáchal samovraždu, je na predaj. Zobraziť galériu (13)
Vila Karla Svobodu, v ktorej skladateľ spáchal samovraždu, je na predaj. (Zdroj: www.svoboda-williams.com)

PRAHA - Vychytený hudobný skladateľ Karel Svoboda (✝68) v roku 2007 spáchal vo svojej pražskej vile samovraždu. K hrozivému kroku ho dohnali zrejme depresie. Od tragického momentu ubehlo už dlhých 9 rokov a teraz je miesto, kde legenda poslednýkrát vydýchla, na predaj. Pozrite na ten palác... Môže byť váš za 2,8 milióna eur!

Karel Svoboda patrí k najväčším menám českej hudobnej scény. Veď z jeho pera pochádzajú tie najslávnejšie hity známych spevákov, medzi ktorých patrí aj Karel Gott. Koncom januára 2007 však Česko a Slovensko zasiahla hrozivá správa – umelcova manželka Vendula ho našla zastreleného na záhrade pred garážou. Legendárny skladateľ totiž trpel ťažkými depresiami, ktoré ho dohnali až k samovražde. 

Od tragického momentu ubehlo už dlhých 9 rokov a vila smrti je teraz na predaj. Zo sumy, za ktorú by mohla byť vaša, sa vám však zakrúti hlava. „Hacienda“ so zastavanou plochou okolo 600 metrov štvorcových a 40 árovým pozemkom s bazénom, garážou či dokonca aj nahrávacím štúdiom, je totiž podľa televízie Nova na predaj za astronomických 75 miliónov českých korún (cca 2,8 milióna eur).

„Možnosť kúpy unikátneho rodinného domu navrhnutého v anglickom secesnom štýle pre významnú českú herečku Gabrielu Preissovú architektom Josefom Fantom, autorom historickej budovy pražského Hlavního nádraží. Vila sa nachádza vo výnimočnej a pokojnej lokalite Jevany, s bezproblémovou dostupnosťou do centra Prahy,“ uvádza sa v inzeráte. 

Na prízemí domu sa nachádza vstupný salón, priestranná jedáleň so vstupom na terasu, na ktorú nadväzuje záhrada s altánkom a ovocným sadom. Ďalej je tam kuchyňa, kúpeľňa, toaleta a práčovňa. Na prvom poschodí sú dve spálne a kúpeľňa so šatníkom. „Vedľa domu je budova s vnútorným bazénom a ďalej na pozemku sa nachádza samostatný dom, ktorý možno využiť ako dom pre hostí alebo správcu,“ píše realitná kancelária. 

Vilu predáva syn Karla Svobodu, ktorý nehnuteľnosť po otcovej smrti zdedil. No zdá sa, že zbavovať sa jej bude veľmi ťažko... Veď hoci stojí v lukratívnej časti Prahy, kde býva napríklad Daniel Hůlka a v minulosti ju obývali Iveta Bartošová, Lucie Bílá alebo Ivan Mládek, nikto tam domy kupovať nechce. Mnohí Česi totiž veria, že toto miesto je prekliate. Hm, možno na tom niečo bude...

Luxusná vila Karla Svobodu pôsobí zvnútra naozaj honosne. Nachádza sa v nej dokonca aj klavír, na ktorom skladal hity.
Zobraziť galériu (13)
Luxusná vila Karla Svobodu pôsobí zvnútra naozaj honosne. Nachádza sa v nej dokonca aj klavír, na ktorom skladal hity.  (Zdroj: www.svoboda-williams.com)

Obrovská vila Karla Svobodu, kde spáchal samovraždu, je na predaj za 2,8 milióna eur.
Zobraziť galériu (13)
Obrovská vila Karla Svobodu, kde spáchal samovraždu, je na predaj za 2,8 milióna eur.  (Zdroj: www.svoboda-williams.com)

Viac o téme: Karel Svoboda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu