Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nečakaný krok Markízy: Preboha, už skončite!

Televízia Markíza plánuje natáčať Búrlivé víno naďalej. Zobraziť galériu (5)
Televízia Markíza plánuje natáčať Búrlivé víno naďalej. (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - Toto myslíte vážne?! Búrlivé víno patrí k našim najúspešnejším denným seriálom. Po troch rokoch to však už zďaleka nie je ono. Seriál sa v posledných mesiacoch zmieta v problémoch a diváci Markíze odkazujú, aby počin konečne ukončila. O to prekvapivejší je krok, ktorý televízia urobila v týchto chvíľach. Hoci všetci pokladali siedmu sériu za poslednú, v Záhorskej Bystrici plánujú ďalšie pokračovanie.

Markizácke Búrlivé víno sa vysiela už tri roky. Slováci si počin rýchlo zamilovali a už v priebehu niekoľkých týždňov sa z neho stal najsledovanejší denný seriál. Svoje najlepšie časy má však príbeh o vinároch, zdá sa, za sebou.

Svedčí o tom sledovanosť, ktorá rapídne klesá a každým týždňom je menšia a menšia. Posledná piatková časť dokonca zažila historicky najnižšie čísla. Ešte nižšie, ako v najhorších časoch minulú jeseň. A to pritom na iných staniciach nemal seriál ani výraznejšiu konkurenciu. 

Úbytok stálych divákov sa však nezačal len tak bez varovania. Fanúšikovia sa dlhodobo sťažovali nielen na dlhé reklamy, ktoré až príliš často prerušujú ich obľúbený seriál, ale aj na samotný vývoj deja, ktorý im v posledných mesiacoch začal pripomínať skôr kriminálku ako rodinný seriál. 

Na sociálnej sieti Facebook sa dokonca začali objavovať komentáre, v ktorých Slováci vyzývajú tvorcov, aby seriál už konečne ukončili. Vraj z neho urobili brak, ktorý sa nedá pozerať. „Búrlivé víno malo už dávno skončiť. Čím ďalej je to horšie. Sledovanosť je polovičná, ako bola na jeseň 2014. To tí ľudia, čo to tvoria nevidia, že z najlepšieho seriálu urobili brak?“ píše sa v jednom z komentárov na internete. „Prosím vás, kedy už konečne bude finále seriálu?” pýta sa ďalšia diváčka.

O to prekvapivejší je krok, ktorý po týchto výzvach Markíza urobila. Ako sa programová riaditeľka televízie vyjadrila pre portál Aktuality.sk, s výrobou seriálu rozhodne neplánujú prestať. „Je prirodzené, že v seriáli vysielanom už niekoľko rokov skôr či neskôr príde k únave časti divákov. Pozícia Búrlivého vína je však stále veľmi silná. Diváci, ktorí majú tento seriál radi, ho sledujú aj naďalej. Búrlivé víno ustálo aj niektoré programové ataky konkurencie a musíme uznať, že hoci je pokročilá sezóna, stále sa vie udržať,“ povedala Silvia Majeská. 

Zároveň vyvracia aj informácie, že by seriál po siedmej sérii chcela televízia ukončiť. Tieto správy sa objavili ešte v minulom roku a každý to bral ako hotovú vec. „Nie je to tak. Nikdy sme takéto vyjadrenie nedali. Z našej strany to posledná séria nie je. Seriál sme neukončili, pokračujeme v ňom,“ dodala riaditeľka programu. Záhorská Bystrica sa teda rozhodla nevypočuť negatívne ohlasy. A sága bude pokračovať aj po tom, čo ju opustí Nela Pocisková. 

Nejde pritom o prvé problémy, v ktorých sa Markíza za posledné mesiace zmieta. Vrásky na čele urobila kompetentným aj relácia o pečení Majster pekár, ktorú už po dvoch dňoch nadobro stiahla z vysielania. Hlavu v smútku mali aj kvôli seriálu Kukučka, ktorý absolútne nenaplnil ich očakávania... Nakoniec skončil na menšej televízii Doma v absolútne neatraktívnom popoludňajšom čase. A na záver porážku televízia zo Záhorskej Bystrice pocítila aj v súvislosti s hlavnou spravodajskou reláciou – tú totiž na jeseň viackrát porazili správy konkurenčnej Jojky. 


Najhorší rok pre Markízu: Takto na dne ešte nebola!

Kruté vytriezvenie pre Markízu: 30 tisíc denne letí von oknom!

​Sklamanie pre markizácke hviezdy: Kedysi boli na vrchole a dnes... 


Viac o téme: Búrlivé víno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu