Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Facka pre Rozborila: Potupa, akú nečakal!

Vilo Rozboril Zobraziť galériu (5)
Vilo Rozboril

BRATISLAVA - Koniec úspešných čias?! Vilo Rozboril (48) sa najnovšie musí rozlúčiť s tým najlukratívnejším televíznym časom, v ktorom sa vysielala jeho relácia V siedmom nebi. Kvôli presunu z nedele na štvrtok sa dokonca tento týždeň vo vysielaní vôbec neobjaví. Televízia tvrdí, že išlo o dlhodobejší plán, klesajúca sledovanosť sa však nedá prehliadnuť. Moderátor už nie je takým ťahákom, ako kedysi.

Čo sa deje?! Tento týždeň sa diváci emócií v relácii v Siedmom nebi nedočkajú. V televíznych programoch nefiguruje a ako sme zistili priamo v televízii Joj, naozaj sa vysielať nebude. 

Ide o dočasný výpadok, ktorý súvisí s presunom Rozborilovho projektu z nedele na štvrtok. „Áno, mení sa vysielací čas. Ďalšiu časť rodinnej relácie V siedmom nebi odvysielame vo štvrtok 5. 11.,” povedala nám hovorkyňa Lucia Kulihová. 

Otázkou je, prečo sa tak vlastne deje. Nedeľa je totiž tým najlukratívnejším vysielacím časom a z minulosti je neodmysliteľne spätá s tými najväčšími a nasledovanejšími šou. Podľa našich informácií sa Vilo snažil pre seba získať tento čas už za pôsobenia v Markíze. A pri nástupe do Jojky na ňom trval a aj ho dostal. 

Teraz však oň zrazu prichádza. „Televízia JOJ má  v novembrovej televíznej ponuke dlhodobo naplánované na nedeľný prime-time filmové kinohity. V duchu našej programovej stratégie chceme divákom ponúkať žánrovo pestré formáty, a preto v druhej polovici top sezóny bude každý pracovný deň v prime time iný: pondelok bude patriť naďalej Inkognitu, utorok ságe Divoké kone, v stredu ostáva v ponuke šou ČSMT, vo štvrtok ponúkneme divákom obľúbené V siedmom nebi a v piatok Moja mama varí lepšie ako tvoja Špeciál,” uviedla Kulihová.  

Na Kolibe teda tvrdia, že išlo o dlhodobý plán. V kuloároch sa však ako o dôvode presunu hovorí aj o klesajúcej sledovanosti. Rozboril bol kedysi s reláciou Modré z neba hviezdou televíznych obrazoviek. V čase najlepšej formy sa pri relácii uvádzal priemerný počet divákov 831 tisíc a podiel na sledovanosti okolo 40%. 

Neskôr, pred neplánovaným koncom v Markíze, uvádzali portály zaoberajúce sa sledovanosťou okolo 30%. A s rovnakým číslom začal Vilo aj v Jojke s programom v Siedmom nebi. Zdá sa však, že jeseň mu akosi nesvedčí. Takéto čísla už dosahuje len výnimočne a skôr sa pohybuje okolo 20%. To znamená, že ho pozerá čoraz menej ľudí. A to musí byť pre moderátora riadna rana. A ten pocit, že ho odsúvajú z lukratívneho vysielacieho času, je zrejme poriadne potupný. 

Viac o téme: Vilo Rozboril
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu