Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Adriana Kmotríková po operácii nádoru: Teraz začali dni strachu!

Adriana Kmotríková Zobraziť galériu (5)
Adriana Kmotríková

BRATISLAVA - Moderátorka jojkárskeho spravodajstva Adriana Kmotríková (44) sa v utorok podrobila vážnej operácii. Lekári jej počas niekoľkohodinového zákroku odobrali z prednej časti mozgu nádor. Teraz sa čaká na výsledky, či je nezhubný alebo naopak rakovinový. V tejto súvislosti sa však objavili aj špekulácie, že sa útvar chirurgom bohužiaľ nepodarilo vyoperovať celý. Nie je preto vylúčené, že sa bude musieť mama dvoch detí podrobiť ďalším zásahom odborníkov. Pre ňu a jej rodinu tak začali dni plné strachu.

Má za sebou náročný zákrok! Moderátorku Adrianu Kmotríkovú v utorok operovali v nemocnici na bratislavských Kramároch. K lekárom ju priviedli pretrvávajúce ťažkosti, ktoré sa pred dvomi týždňami prejavili aj v živom vysielaní televízie Joj. 


Šok pre divákov: Kmotríkovej kolaps v priamom prenose!

Kmotríkovej vážna diagnóza: Nádor na mozgu!


Pomocou magnetickej rezonancie odborníci odhalili, že blondínka má bohužiaľ niekoľkocentimetrový nádor v prednej časti mozgu. Okamžite preto stanovili termín a v utorok sa už Adriana dostala do rúk neurochirurgom. 

Išlo o naozaj závažnú operáciu, ktorá trvala takmer deväť hodín. Ďalším krokom je zistenie, či ide o nezhubný – benígny tumor alebo zhubný – malígny, ktorý znamená rakovinu. 

Lekárom sa však podľa našich informácií nepodarilo vybrať tento chorobný útvar celý. A aj nerakovinový nádor je v prípade mozgu závažnou komplikáciou. Môže totiž tlačiť na cievy alebo iné dôležité miesta v hlave. Preto sa pri nezhubnej verzii zvyšok chorého tkaniva ešte ošetruje rádiochirurgicky gama nožom alebo lineárnym urýchľovačom. A v zhubnom prípade zas ožarovaním alebo chemoterapiou.

Pacienti s takouto diagnózou sa zvyčajne podrobujú viacerým zákrokom. A každý takýto zásah do organizmu so sebou samozrejme nesie aj riziká. Moderátorku a jej rodinu teda čakajú ešte poriadne náročné chvíle plné strachu. „Pacientka zostáva naďalej v nemocnici. K jej zdravotnému stavu sa nebudeme vyjadrovať,povedala o Kmotríkovej hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská.

Viac o téme: Adriana Kmotríková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu