Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Súd 7 rokov po Žitného nehode: Tvrdé slová nešťastného otca malého Tomáška (†5)!

Rasťo Žitný na aktuálne pojednávanie neprišiel. Zobraziť galériu (4)
Rasťo Žitný na aktuálne pojednávanie neprišiel.

BRATISLAVA - Stále sa to ťahá! Od nehody Rasťa Žitného (38), pri ktorej zahynul malý Tomáško (†5), uplynulo už takmer celých sedem rokov. Za tú dobu si exmoderátor už odpykal aj svoj trest vo väzení. Prípad sa však ešte rieši na súde kvôli odškodneniu pozostalej rodiny. Na včerajšie pojednávanie sa bývalý markizák nedostavil, a tak si na vlastné uši nevypočul, čo o ňom povedal otec mŕtveho chlapčeka.

Nikdy mu to nezabudnú! Rasťo Žitný v júni 2008 rýchlou jazdou spôsobil nehodu, pri ktorej zahynul len päťročný chlapec. Súd mu vymeral dvojročný trest, z väzenia bol však podmienečne prepustený už po 13 mesiacoch. 

Napriek exmoderátorovmu pobytu za mrežami sa tento prípad ešte neskončil. Rodičia Tomáška totiž žiadajú od Žitného odškodné. V stredu sa preto konalo ďalšie pojednávanie. No bývalý markizák sa ospravedlnil a neprišiel. 

Rasťovo správanie je aj po dlhých rokoch pre otca, ktorý prišiel o dieťa, nepochopiteľné. Na súde ho preto vo svojej výpovedi nijako nešetril. „Dodnes nikto neprejavil ľútosť alebo iné zadosťučinenie, ospravedlnenie, absolútne nič... Chápem ho ako veľmi arogantného človeka. Veľmi mi ublížil, neprejavil žiadnu ľútosť nad tým, čo sa stalo. Možno iba sám nad sebou. Takého bezcharakterného človeka som v živote nevidel,” vyjadril sa podľa Plus 1 deň s plačom Milan Žilavý. Jediné slová ľútosti vraj prišli iba od Žitného niekdajšieho šéfa Václava Miku. A to je naozaj smutné... Ďalšie súdne konanie v tejto veci má prebehnúť v septembri. 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu