Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Ďalšie obvinenia zo sexuálneho zneužívania: Polícia tvrdo ide po úspešnom spevákovi!

Cliff Richard Zobraziť galériu (4)
Cliff Richard (Zdroj: SITA)

LONDÝN – Britská polícia rozširovala vyšetrovanie stálice nielen britskej hudobnej scény, speváka Cliffa Richarda (74) pre podozrenie zo sexuálneho zneužitia. Ide o viac ako jedno obvinenie, uviedli policajné zdroje pre jeden z parlamentných výborov, informovali dnes tlačové agentúry PA a DPA.

Koniec vyšetrovania zatiaľ nie je v dohľade, predstavitelia polície a spevákovi advokáti sú v kontakte prakticky s dvojtýždňovou periodicitou. Vlani v auguste sa objavili prvé informácie o údajnom umelcovom zneužití istého ani nie 16-ročného chlapca v 80. rokoch minulého storočia. Dôsledkom bola domová prehliadka, ktorú v spevákovom bydlisku v grófstve Berkshire realizovala v jeho neprítomnosti tamojšia polícia.

Umelec, ktorý bol v tom čase podľa BBC v letnej rezidencii v Portugalsku, všetky obvinenia poprel a uviedol, že sú totálne falošné. Cliffa Richarda, ktorý vo veci vypovedal na polícii, zatiaľ z ničoho neobvinili. Sir Cliff Richard je jednou z najúspešnejších osobností britskej hudobnej scény. Jeho prvé úspechy sa viažu ešte k sklonku 50. a začiatku 60. rokov minulého storočia, ale na prvé miesto hitparád sa vrátil i v roku 1979 megahitom We Don't Talk Anymore.

Umelec, ktorý svojho času vybojoval druhé miesto v niekdajšej Veľkej cene Eurovízie s inou, medzičasom kultovou skladbou Congratulations (1968) a ktorý hosťoval i na festivale Bratislavská lýra, je hlboko veriacim človekom, ktorý sa nezriedka vyjadroval aj k duchovným otázkam a kresťanským hodnotám. Podieľa sa permanentne na charitatívnych projektoch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu