Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Toto by ste od Pary nečakali: Sex? Drogy? Rock and roll!

Spevák Lasky zo skupiny Para
Spevák Lasky zo skupiny Para (Zdroj: Stanislava Karellová - Hudba.sk)

BRATISLAVA - Slovenská skupina Para zahrá na blížiacom sa festivale Žákovic Open, ktorý sa bude konať od 25. do 26. júla v Trenčianskych Bohuslaviciach, rock'n'roll i skladbu, ktorú nahrala so Sendrejovcami a hip-hopovým duom Moja reč.

"Festivaly máme veľmi radi, užívame si leto, slnko, kapely a priateľov. Žákovic Open je špeciálny, hráme tu po deviaty krát, je to takmer rodinná akcia. Vždy si tu radi požúrujeme. Je to náš obľúbený festival, kde vždy prekonávam rekordy v plávaní na ľuďoch... Zahráme náš program, ale aj trochu pritvrdíme, budeme hrať rock'n'roll!" vyjadril sa spevák Lasky.

"Určite na Žákovic Open zahráme aj náš singel E daj nasvaľi, ktorý sme nahrali so skvelou rómskou kapelou Sendrejovci a rappermi Moja reč. Okrem toho tento rok bude s nami hrať akordeonista od Sendrejovcov - Tibor," doplnil basgitarista, spevák a hlavný textár Pary Matúš Vallo.

Členovia kapely majú pred sebou ešte niekoľko letných hudobných festivalov. Na jeseň potom pre fanúšikov a fanúšičky pripravujú spoločné turné so skupinou Le Payaco. Okrem toho chcú nahrávať aj nové skladby.

"Na jeseň sa chystáme na spoločné turné s kapelou Le Payaco. Práve dolaďujeme detaily a v októbri sa tešíme na našich fanúšikov v 11 slovenských mestách. Bližšie informácie nájdu už čoskoro na našom Facebooku. Je super, že odpálime spoločné turné so skupinou, s ktorou sme v podstate začínali. Na budúci rok sa chystáme pracovať na nových skladbách, máme veľa nápadov, ktoré čakajú na rozpracovanie," dodal Vallo.

Na festivale Žákovic Open sa tento rok okrem spomínaných formácií Le Payaco, Para a Moja Reč predstavia aj Hex, Korben Dallas, Talkshow, Captain Slice, Xindl X, Billy Barman, Fishface, Saténové ruky, From Our Hands, Midi Lidi či Fuera Fondo. Lístky na Žákovic Open sú v predaji v sieti Predpredaj.sk a v penzióne Žákovic v Trenčianskych Bohuslaviciach. Všetky potrebné informácie o hudobnom festivale sú dostupné na webstránkach www.zakovicopen.sk alebo www.facebook.com/zakovicopen.

Para pôsobí na hudobnej scéne od roku 1995 a na svojom konte má štúdiové albumy Veci začnú fungovať (2000), 1234 (2001), Brutálna zostava (2004), Para (2007), Povstanie (2010) a Menšina (2012). Kapela funguje v zložení Tomáš "Lasky" Šedivý (spev), Matúš Vallo (basgitara), Juraj "Medveď" Marikovič (gitara), Oliver Sadovský (perkusie), Daniel Buzinkay (bicie nástroje) a Matej "Kubica" Kubičár (gitara).

Informácie pochádzajú od Nory Krchňákovej z agentúry Propaganda House a z archívu agentúry.

Lístky na Žákovic Open nájdete v sieti Predpredaj.sk >>

Poriadnu dávku hudby a zábavy si môžete vychutnať aj na Cibula Feste. Lístky nájdete v sieti Predpredaj.sk >>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu