Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Do finále Talentu podvodom? Diváci zúria kvôli zvláštnym praktikám!

Malý Dejv mal počas včerajšieho vystúpenia obraz predkreslený. Bolo to fér voči ostatným súťažiacim? Zobraziť galériu (6)
Malý Dejv mal počas včerajšieho vystúpenia obraz predkreslený. Bolo to fér voči ostatným súťažiacim? (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA – Včerajšie vystúpenie maliara Davida Plundra alias Malého Dejva (24) z jojkárskej šou Česko Slovensko má talent vyvolalo poriadnu vlnu diskusií. Príčinou bolo dielo vytvorené počas priameho prenosu. Išlo o tváre hokejistov, ktorí zahynuli pred dvomi rokmi pri leteckom nešťastí v Rusku. Pozorní diváci si totiž všimli, že finalista mal obraz predpripravený - kontúry boli predkreslené čiernou linkou. Počas živého vysielania potom mladík iba domaľoval štetcom zvyšok. Mnohí diváci sa preto zhodujú v názore, že takéto vystúpenie by zvládlo aj 10-ročné dieťa. Vynárajú sa otázky, či bol postup rodáka z Plzne v rámci pravidiel.

Galéria: ČSMT prvé semifinále
V nedeľu večer sa konalo prvé semifinálové kolo šou Česko Slovensko má talent. Na pódiu sa predviedlo 9 súťažiacich. Medzi nimi aj moderný maliar Malej Dejv, ktorý počas kastingového kola postúpil ďalej vďaka svojmu trblietavému obrazu Whitney Houston a Kevina Costnera. Vo včerajšom vysielaní však semifinalista vsadil na niečo úplne iné. Okrem toho, že svoje vystúpenie venoval hokejistom, ktorí zahynuli pri leteckom nešťastí v Rusku, rozhodol sa maľovať svoje dielo dole hlavou. „Urobím niečo, čo ešte nikto nikdy na obrazovkách nevidel,“ sľuboval jedinečný vizuálny zážitok.

Pred realizáciou svojho čísla si však maľovanie zjednodušil. Hoci obraz vznikal pred zrakmi divákov "hore nohami", na obrazovkách bolo jasne vidieť, že mal svoje dielo vopred predkreslené na plátne. Pred kamerami potom už iba obtiahol vyznačené obrysy. „Keď minule maľoval Costnera, tak som povedal wau, bolo to originálne. Ale namaľovať doslova omaľovánku, ktorú mal predkreslenú (bolo dobre vidieť čiary), by dokázal aj priemerný 10-ročný chalan. Ani tie tváre neboli nijak dokonalé. Bolo to slabé ako čaj, nič v zlom, ale posunul ho len emočný podtext toho celého,“ znel názor jedného z prekvapených divákov. 

Podobných reakcií bolo v internetových diskusiách viac. Zložitejšiu techniku som používal s farbami ako malé chlapča v omaľovánkach. Neviem, čo bolo na tom talentové, veď predkresliť mu to mohol hocikto. Či citovo vydieral, nech si posúdi každý sám, no nechápem, ako sa mohol dostať s týmto ďalej, reagoval divák.

V televízii Joj sme zisťovali, z akého dôvodu mal súťažiaci takéto zvýhodnenie. „Malej Dejv mal obraz predkreslený z jediného dôvodu - maľba je časovo a technicky veľmi náročná, navyše obraz maľoval dole hlavou. V určenom čase by nebolo možné ho dokončiť. Za zvýhodňovanie to nepovažujeme, rovnako ako všetci ostatní, aj Malej Dejv sa musel na toto vystúpenie pripravovať,“ znie ich oficiálne stanovisko. 

Obraz Malého Dejva bol predpripravený. Na pódiu maliar svoje dielo už iba dokončil.
Zobraziť galériu (6)
Obraz Malého Dejva bol predpripravený. Na pódiu maliar svoje dielo už iba dokončil.  (Zdroj: Topky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu