Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Toto tu ešte nebolo: Demitra v Talente. Emócie, dojatie... vypočítavosť?!

Malej Dejv kreslil mŕtvych hokejistov, medzi nimi aj Pavla Demitru. Nechýbali zábery športovcov ani sviečky s číslami ich dresov. Zobraziť galériu (31)
Malej Dejv kreslil mŕtvych hokejistov, medzi nimi aj Pavla Demitru. Nechýbali zábery športovcov ani sviečky s číslami ich dresov.

BRATISLAVA - Neočakávané! V nedeľu sa konalo prvé semifinálové kolo šou Česko Slovensko má talent. Z deviatich súťažiacich najviac prekvapil David Plundr alias Malej Dejv (24). Ten si totiž pre svoje maľovanie zvolil poriadne citlivý motív. Rozhodol sa vzdať poctu štyrom mŕtvym hokejistom, medzi nimi aj Pavlovi Demitrovi (†36). Vystúpenie bolo emotívne podčiarknuté sviečkami s číslami ich dresov, snímkami lietadla po nehode a tiež zábermi samotných športovcov. Porotca Jaro Slávik (39) však nadhodil otázku, či v tomto prípade nešlo o vypočítavosť.

Vystúpenie nabité emóciami! V nedeľu sa v talentovej šou naživo predviedli prví semifinalisti bojujúci o postup. Okrem tancovania a spievania sa aj maľovalo. David Plundr alias Malej Dejv bol teda svojím umením v tento večer jedinečný. A tiež aj témou, ktorú si zvolil.

Mladý Plzenčan sa totiž rozhodol vzdať úctu hokejistom, ktorí zahynuli začiatkom septembra 2011 pri leteckej tragédii. Medzi 44 obeťami boli aj Česi Karel Rachůnek, Jan Marek, Josef Vašíček a náš Pavol Demitra. Pri kreslení ich portrétov boli mnohí dojatí. Všetci totiž mohli na obrazovkách vidieť zábery týchto športovcov, pričom ale scéne dominovali snímky havarovaného lietadla.

Silné emócie zamávali aj porotcami. Evidentne zvádzali boj medzi emóciami a rozumom. „Neviem, či tlieskame tebe alebo tomu, čím si nás zasiahol. Každopádne ďakujeme, len akosi neviem, či toto už nebolo priveľa,” poznamenala jemne rozhodená Lucie Bílá.

Jaro Slávik situáciu zhodnotil priamejšie. „Tenká línia. Je to veľmi vypočítavý nápad. Ľudia to môžu brať ako kalkul,” vystríhal Davida. Ako poznamenal, na skúške dokonca počas tohto vystúpenia odišiel. V priamom prenose sa však rozhodol, že bude veriť v Dejvovu úprimnosť. „Keď som postúpil, boli dva roky odvtedy, ako sa to stalo. Nebol to kalkul, chcel som urobiť niečo, čo je pre mňa srdcovou záležitosťou. Povedal som si, že by bolo pekné spomenúť si na chlapcov,” vysvetlil výber svojej témy umelec.

Diváci ho tiež zrejme za špekulanta s emóciami nepovažovali, lebo mu v Rozhodnutí dopriali tretie miesto. Prvé dve priečky obsadili Slováci Miroslav Sýkora a Miroslav Bruise Žilka, hoci v tomto kole boli účastníci z našej krajiny v menšine - traja proti šiestim Čechom.

Postupujúci do finále:

Miroslav Sýkora
Zobraziť galériu (31)
Miroslav Sýkora

Miroslav Bruise Žilka
Zobraziť galériu (31)
Miroslav Bruise Žilka

David Plundr alias Malej Dejv
Zobraziť galériu (31)
David Plundr alias Malej Dejv

Pavel Helan
Zobraziť galériu (31)
Pavel Helan

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu