Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Superstarista Adamec pred súdom: Na vodičák si ešte počká!

Lukáš Adamec bol v stredu pred súdom. Zobraziť galériu (5)
Lukáš Adamec bol v stredu pred súdom.

KOŠICE – Lukáš Adamec (26) sa v stredu dostavil na Okresný súd Košice I., ktorý rozhodoval o tom, či spevák dostane naspäť svoj vodičský preukaz. Mladý superstarista však netušil, že na oprávnenie si ešte pár dní počká. Sudca síce jeho žiadosti vyhovel a „vodičák” mu po 10 mesiacoch vypršania trestu pridelil, so skúšobnou dobou 20 mesiacov, ale prokurátor si vyžiadal ešte nejaký čas na schválenie rozsudku.

O vodičské oprávnenie prišiel Lukáš Adamec 6. augusta minulého roku, keď pod vplyvom alkoholu nezvládol riadenie a nedal prednosť v jazde prichádzajúcemu vozidlu, v ktorom sedeli tri osoby. Bez zranení vyviazol spevák aj vodič auta, ale dve pasažierky museli ošetriť na mieste záchranári.  Na autách vznikla škoda za 10 000 €. Samotný spevák po nehode prehlásil: „Mali by mi zobrať vodičák aspoň na osem rokov. Ponáhľal som sa, bola to moja chyba, ktorej som si vedomý. Je mi to veľmi ľúto, lebo práve v aute by sa ponáhľať nemalo.”

Za tento čin ho odsúdili v decembri 2012 na 20 mesiacov zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Spevák tak svoje presuny musel riešiť inými spôsobmi a bol závislý na šoférovaní iných. „Od spáchania tohto skutku som sa nedopustil žiadneho priestupku ani trestného činu. Pracujem v istej obchodnej spoločnosti a vodičské oprávnenie je pre mňa bytostne dôležité. Taktiež ho potrebujem i pri vykonávaní inej práce, mimo môjho zamestnania,” vyhlásil v stredu pred súdom.

Po skončení pojednávania bol spevák ochotný komunikovať s médiami.  „Je to úľava, že skoro po roku dostanem späť vodičský preukaz, i keď si ešte musím naňho počkať,” povedal nám. Prokuratúra si totiž vyžiadala ešte tri dni na potvrdenie rozsudku. „Samozrejme skutok, ktorý sa stal, je pre mňa ponaučením. Ak už budem mať vodičák v ruke, tak určite si urobím dlhú trasu po meste, aby som si opäť užil šoférovanie,” dodal.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu