Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Juraško si v Teleráne uťahoval z bratislavských záplav: Roman, to si prehnal!

Roman Juraško úlohu seriózneho spravodajcu úplne nezvládol. Zobraziť galériu (7)
Roman Juraško úlohu seriózneho spravodajcu úplne nezvládol.

BRATISLAVA - Nezvládol to! Vo štvrtok všetky médiá pokračovali v informovaní o povodňovej situácii. Za markizácke Teleráno bol do terénu vyslaný Roman Juraško (33). Moderátor je však v rannom vysielaní evidentne zvyknutý na menej vážne témy. Aj v tomto prípade totiž akoby sa snažil byť vtipný, čo diváci príliš neocenili. Na sociálnej sieti bol skritizovaný za primitívne a neprimerané komentáre.

Toto bolo už cez čiaru! Markíza aj vo svojom štvrtkovom vysielaní priniesla svojim divákom informácie o zaplavených oblastiach v Bratislave. Na nábrežie Dunaja bol vyslaný Roman Juraško, ktorý komentoval aktuálnu situáciu.

Moderátor je však podľa všetkého zvyknutý riešiť skôr odľahčené témy. Vysokú vodu totiž hodnotil slovníkom, ktorý mnohých zarazil. Ľudia, ktorí sa obávajú o svoje domovy a životy, z jeho úst mohli počuť doslova vtipkovanie. „Doslova a do písmena tu je romantika dnes, skoro ako pri mori. Predstavte si, že ste pri mori, normálne piknik si tu môžete urobiť. Pohodička, voda...” vyhlásil napríklad.

Reakcie na seba nenechali čakať. Priamo na fanúšikovskej stránke Telerána sa k jeho správaniu vyjadrila aj diváčka, ktorá mala v roku 2010 zaplavený dom. „Také primitívne komentovanie, ako predviedol Juraško, nie je hodné prezentovania na obrazovke. To nemáte v Markíze niekoho, kto je empatický a vie sa správať primerane situácii?!” napísala istá Andrea.

Topky.sk oslovili aj samotného markizáka. „Veľmi sa ospravedlňujem, ak sa niekoho dotkli moje slová, nebolo to myslené v zlom. Len som chcel vyjadriť radosť, že opatrenia sú natoľko bezpečné, že by sa katastrofa z minulých rokov nemala opakovať. Aj napriek tomu, že je voda vyššia než v roku 2002, nemala by napáchať toľko škôd,” povedal nám Roman. „Nechcel som byť neempatický, iba som sa potešil, že sme sa poučili a ochrana proti vode je teraz lepšia,” dodal Juraško.

K jeho vstupom sa vyjadrili aj v Markíze. „Uvedomujeme si, aká citlivá je táto téma. Je nám ľúto, že to, čo bola len snaha odľahčiť situáciu, sa niektorých divákov dotklo,” povedala nám hovorkyňa televízie Tatiana Tóthová. Do budúcnosti si zrejme dajú pozor.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu