Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Jakubisko sa po transplantácii zmenil: Všimla si to aj jeho žena!

Manželia Juraj a Deana Jakubiskovci sa začiatkom týždňa zabávali v spoločnosti. Zobraziť galériu (3)
Manželia Juraj a Deana Jakubiskovci sa začiatkom týždňa zabávali v spoločnosti.

BRATISLAVA - Upokojil sa! Slovenský režisér Juraj Jakubisko (74) si myslí, že jeho telo sa dobre vyrovnalo s vlaňajšou transplantáciou srdca aj vďaka jeho pokročilému veku a životu s manželkou, herečkou a producentkou Deanou Horváthovou-Jakubiskovou (55). Tá sa v rozhovore netajila tým, že zmeny na svojom manželovi postrehla aj ona sama.

„Problém nebýva ani tak s novým srdcom, na to sú lekári machri, ale s telom, ktoré sa s ním nechce skamarátiť. A mladí ľudia, ktorí majú v tele veľa sily a energie, majú tento problém omnoho väčší, takže musia užívať lieky, aby sa ich telo tak nebránilo. Ja mám po tridsiatich rokoch života s dramatickou herečkou a producentkou telo dokonale vycvičené k tomu, aby sa prispôsobilo. Takže si so srdcom ihneď podalo ruku," uviedol v rozhovore pre Magazín DNES 74-ročný filmár, ktorý je najstarším mužom s transplantovaným srdcom v Česku. „Som Slovák s českým srdcom," dodal. 

Jeho manželka si však isté zmeny v jeho správaní po operácii všimla. „Musím povedať, že je Juraj lepší, pokojnejší a menej sa rozčuľuje," uviedla s tým, že čakanie na zákrok bolo dlhé a náročné. „Celé týždne si hovoríte, aby to už bolo, a keď to príde, tak je to hrozný pocit," dodala.

Režisér snímok ako napríklad Tisícročná včela (1983), Perinbaba (1985), Sedím na konári a je mi dobre (1989) či Bathory (2008) podstúpil transplantáciu vlani v máji v pražskom Inštitúte klinickej a experimentálnej medicíny (IKEM). 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu