Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Exkluzívna spoveď Dary Rolins: Dôvody, pre ktoré sa odvolá!

Dara Rolins sa určite proti rozsudku odvolá. Zobraziť galériu (7)
Dara Rolins sa určite proti rozsudku odvolá. (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Bojuje ďalej! Dara Rolins (39) si pred týždňom vypočula zatiaľ neprávoplatný rozsudok vo veci nehody spred dvoch rokov. Sudkyňa jej naparila trojročnú podmienku a rovnako dlhý zákaz šoférovania. Výšku trestu určila aj podľa toho, že speváčka od nehody spáchala ako vodič päť priestupkov. V tejto súvislosti ju český psychiater Karel Humhal označil za prasa za volantom. Topky.sk získali exkluzívne vyjadrenie speváčky nielen k týmto útočným slovám, ale aj k celému procesu, verdiktu a plánovanému odvolaniu.

Prípad Dary Rolins nekončí! Za nehodu, pri ktorej zomrel Jindřich Rotrekl, dostala speváčka na minulotýždňovom pojednávaní trojročnú podmienku. Ak by ju porušila, putovala by do väzenia na 26 mesiacov.

Po vynesení rozsudku sa okamžite rozvírili reči, či je trest dostatočný. Sudkyňa ale práveže pôvodne zvažovala nižšiu sadzbu. „Vyžiadali sme si ale jej kartu vodiča a zistili sme, že po nehode mala päť záznamov a nedodržala rýchlosť jazdy mimo obce ani v nej,” odôvodnila Daniela Reifová denníku Aha výšku trestu pre speváčku.

Českí novinári zároveň oslovili k tejto téme aj psychiatra, ktorý sa k šoférovaniu Dary Rolins vyjadril dosť nevyberavo. „Buď jazdí ako prasa, ako sa ľudovo hovorí, alebo bez ohľadu na svoju inteligenciu nezvláda riadenie. V tom prípade by som jej doporučil, aby navštívila psychológa,” adresoval speváčke tvrdé slová cez médiá.

Topky.sk preto blondínku kontaktovali, ako vníma takéto vyjadrenia na svoju adresu. „Je mi to naozaj jedno. Je to, akoby niekto držal v ruke samopal a ja len stojím a čakám, kedy im dôjdu náboje,” povedala nám Dara. Ona sama si nemyslí, že by jej posledné priestupky mali mať až takú váhu. „Ročne najazdím 50 tisíc kilometrov a pri takomto množstve mi 2 pokuty ročne neprídu nijako dych vyrážajúce,” obhajuje sa speváčka.

Tá sa tento týždeň plánuje odvolať a prípad sa teda bude znovu prejednávať. Blondínka totiž stále trvá na svojej nevine. Topkám zaslala vyjadrenie, ktoré si želala uviesť v nezmenenej podobe:

„Samozrejme, že nič neospravedlňujem, ale ruku na srdce - kto zle neparkoval alebo sa nenechal na diaľnici uniesť a nepridal? Pri nehode som nešla rýchlo, ani som nepožila alkohol. Fakt, či som v mieste, kde vozovka nemá stredný deliaci pruh a vystužený kraj, prešla do protismeru, je v každom prípade sporný, ako dokazujú štyri posudky. Tie sa - či sa to už niekomu páči alebo nie - v záveroch rozchádzajú, ako zaznelo aj v záverečnej reči štátneho zástupcu, ktorý pri súde zastupuje štát. K tomu verejné priznanie policajtky, ktorá chybne zaniesla prvotné stopy a na miesto činu sa ešte dvakrát, dávno po nehode, vrátila, aby chybu napravila. Nevyhováram sa, ani neklamem, nehádžem vinu na druhých, ako sa píše. Robím to, čo by urobil každý. Obhajujem seba, svoju pravdu, na čo má každý z nás rovnaké právo. Viem, uvedomujem si fakt, že na začiatku celého spúšťacieho mechanizmu stálo moje auto, ktoré privodilo zranenie motocyklistovi. Ale kto, za čo presne a do akej miery môže, to je sporné. Vždy som si myslela, že odsúdeným a vinným môže byť človek len vtedy, ak sú všetky dôkazy jednoznančné, čo v mojom prípade rozhodne neboli. Preto chcem urobiť to, čo by v takejto situácii urobil každý - odvolať sa,opísala nám svoje aktuálne pocity Dara Rolins. 

Rady advokátky, ako postupovať v prípade dopravnej nehody, nájdete TU.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu