Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dara Rolins je vinná za smrť motocyklistu: Takýto trest dostala!

Olga Rotreklová a Dara Rolins v pondelok na súde neudržali slzy. Zobraziť galériu (13)
Olga Rotreklová a Dara Rolins v pondelok na súde neudržali slzy.

PRAHA - Emotívne chvíle! Dnes v Čechách pokračoval súd s Darou Rolins (39) kvôli autonehode spred dvoch rokov. Speváčka stále trvala na svojej nevine. Naopak, vdova po zosnulom Jindřichovi Rotreklovi (†63) od nej požadovala priznanie. Obe aktérky v priebehu dnešného pojednávania neudržali slzy. Nakoniec mohla isté zadosťučinenie pocítiť Olga Rotreklová (61), keďže súd uznal speváčku vinnou.

Dara Rolins je vinná! Tak dnes rozhodol pražský súd vo veci autonehody, pri ktorej v júli 2010 zomrel dôchodca Jindřich Rotrekl. Sudkyňa speváčke vymerala 26 mesačný trest, ktorý si bude musieť odpykať vo väzení v prípade, ak poruší trojročnú podmienku. Zároveň dostala pop diva zákaz šoférovať motorové vozidlo po dobu 3 rokov. 

S rozsudkom sa spája aj finančné odškodnenie. Prvé správy hovoria o sume 10 900 € (274 000 českých korún) pre vdovu. Po 9 500 € (240 000 CZK) dostanú dcéry a vnučka. Viac informácií zisťujeme. Je vysoko pravdepodobné, že Rolinsovej právnik podá odvolanie.

Priebeh pondelkového procesu:

Pred novou sudkyňou v pondelok odzneli detaily nehody, ktorá sa pred dvomi rokmi odohrala v Šáreckom údolí. Advokát vdovy znovu podrobil výsluchu aj speváčku.

Najhorším momentom pre všetkých zúčastnených sa však stala výpoveď predvolaného zdravotníka. Súdny lekár detailne popisoval príčiny smrti Jindřicha Rotrekla aj jeho samotné umieranie. Tieto podrobnosti však boli na vdovu už priveľa.

Olga Rotreklová neuniesla mučivé slová a podľa portálu Super.cz sa priamo v súdnej sieni zrútila. Vybuchla do plaču pri zmienke o zlomených rebrách, prasknutej pohrudnici a popisovaní skonu pacienta na operačnom stole. Zlomenú ženu musela jej dcéra vyviesť von, aby sa upokojila. Vrátili sa až po 10 minútach.

Podľa denníku Blesk ale nápor emócií nezvládla ani speváčka. Na súde totiž opäť zazneli posudky, podľa ktorých vraj jednoznačne vošla do protismeru. Navyše, práve dnes má údajne padnúť aj verdikt. Dara sa pod tlakom  neudržala a tiež sa na súde rozplakala.

Pred začiatkom dnešného pojednávania vdova po motocyklistovi opäť vyjadrila presvedčenie o speváčkinej vine. „Stojím si za tvrdením, že Dara Rolins musela môjho manžela v protismere vidieť. Pochopila by som, keby priznala, že tú nehodu zavinila, ale vôbec nechápem, prečo vinu nechce priznať, a to ma na tom rozčuľuje najviac,” povedala Rotreklová českému denníku Blesk. Pop diva naopak stále trvá na svojej nevine.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu