Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dara Rolins sa dočkala: Súd jej zmiernil trest za smrteľnú nehodu!

Dara Rolins bola opäť pred súdom. Zobraziť galériu (5)
Dara Rolins bola opäť pred súdom.

PRAHA - Ďalšie pojednávanie! Po augustovom odvolaní sa dnes Dara Rolins (40) opäť postavila pred súd. S novou advokátkou po boku a pred inou sudkyňou si vypočula opravený verdikt. Trest jej bol znížený z dôvodu, že vinu na nehode z roku 2010 mal aj motocyklista Jindřich Rotrekl (†63). Ten po zrážke podľahol zraneniam v nemocnici.

Speváčke Dare Rolins dnes súd skrátil pôvodný trest vymeraný za nehodu, pri ktorej zahynul dôchodca Jindřich Rotrekl. Pražský Mestský súd napokon udelil blondínke za usmrtenie z nedbalosti 18 mesiacov so skúšobnou dobou na dva a pol roka.

Pôvodne dostala speváčka v auguste podmienečný trest na dva roky a dva mesiace s trojročnou skúšobnou dobou. Rolins sa však odvolala okamžite, ako jej bol rozsudok doručený. Teraz dosiahla síce skrátenie o osem mesiacov, no trojročný zákaz šoférovania pre ňu stále platí. Finančné odškodné v podobe milióna českých korún pre pozostalých sa tiež nemenilo.

Nehoda sa stala v júli 2010 v pražskom Šáreckom údolí. Rolins sa so svojím autom stretla v pravotočivej zákrute s mužom na skútri. Ten bol po nehode pri vedomí a speváčka zavolala záchranku. Muž po troch hodinách zraneniam podľahol.

Blondínka pri hlavnom pojednávaní uviedla, že bola pred jazdou odpočinutá, nepožila alkohol ani žiadne lieky. Cestu dobre poznala. V aute s ňou bola aj dcéra, vtedy trojročná Laura, Dara však vraj po celú dobu sledovala vozovku. Motocyklista sa údajne objavil v jej jazdnom pruhu.    

S týmto sa však súd nestotožnil. Podľa neho zrazila Rolins dôchodcu v jeho jazdnom pruhu. „Obžalovaná išla, a keď mala reagovať na poškodeného, tak to neurobila. Mala dávať väčší pozor,” vyhlásila v auguste sudkyňa Daniela Reifová a podľa toho aj speváčke vymeriavala pôvodný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu