Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kočner písal volavke Zsuzsovej: Kapitánovi som poslal podklady, napíš mu aj ty! Danko to popiera

Alena Zsuzsová, Marian Kočner a Andrej Danko Zobraziť galériu (6)
Alena Zsuzsová, Marian Kočner a Andrej Danko (Zdroj: TASR/Dušan Hein, Pavol Zachar; Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Alena Zsuzsová, obvinená z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice, bola podľa Denníka N v kontakte aj s predsedom parlamentu Andrejom Dankom. O jej kontakte s predsedom parlamentu vypovedal najprv Zoltán Andruskó. Teraz to potvrdila aj komunikácia Mariana Kočnera a Aleny Zsuzsovej cez aplikáciu Threema. Danka prostredníctvom tlačovej správy poprel, že by sa so Zsuzsovou a Kočnerom poznali. Reagovať bude aj na tlačovej konferencii, ktorá začne o 15-tej.

Prvýkrát Alena Zsuzsová spomenula „Andreja“ na Nový rok 1. januára 2018. „Andrejko nám napísal včera sám od seba!!“ písala Marianovi Kočnerovi Ten potom spomína „Andreja,“ keď sa snažia s Alenou Zsuzsovou zistiť, aká je situácia v koalícii po tom, čo po vražde vo Veľkej Mači začali občianske protesty a nebolo jasné, ako sa ku kauze postavia vládni partneri Smeru, teda SNS a Most-Híd. 

Kočner písal volavke Zsuzsovej:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

NAŽIVO Tlačovka Andreja Danko k medializovanej komunikácii

Danko priznal jedno stretnutie s Kočnerom

Danko priznal, že sa v roku 2014 jediný raz stretol s Kočnerom, ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Vyhlásil to Danko na štvrtkovom brífingu v Bratislave. „Dostal som od neho ponuky na modré z neba, financie. Ale ja som s ním na žiadne žúrky nechodil, ani nič podobné,“ povedal Danko. 

Kočner písal volavke Zsuzsovej:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Od roku 2014 sa s Kočnerom osobne nestretol, vnímal však, že ho podceňoval. „Vylučujem akékoľvek podklady, akúkoľvek snahu využiť moju funkciu a za týmto si stojím,“ vyhlásil Danko. Podľa jeho slov stretnutie trvalo dve hodiny. Danka udivuje, ako sa manipuluje s vážnymi vecami. Médiá podľa neho spájajú možné s nemožným, pokiaľ ide o uniknutú komunikáciu Mariana Kočnera.

Kočner písal volavke Zsuzsovej:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Skús kontaktnúť Andreja

„Skús kontaktnúť Andreja, že či idú ďalej alebo budú nové voľby,“ napísal jej Marian K. 4. marca. Alena Zs. odpisuje: „Oki, ale až zajtra, lebo dnes je nedeľa, je s tou svojou a určite sa chystá na to svoje vystúpenie, takže by mi aj tak neodpovedal.“ Marian Kočner vtedy Alene Zsuzsovej písal, že Danko je na lyžovačke a vystúpenie nahral dopredu. Vyplýva to z informácií, ktoré dnes zverejnil Denník N.

Kočner písal volavke Zsuzsovej:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Ako ďalej uviedol denník, Alena Zsuzsová potom 21. marca písala Marianovi Kočnerovi: „Ako tak pozerám, táto zábava ešte stále vôbec nekončí. Kapitán s Vlekárom si idú skočiť do vlasov.“ Išlo o deň, keď SNS vyhlásila, že chce odvolať poslankyňu Sme rodina Petru Krištúfkovú z výboru pre kontrolu vojenského obranného spravodajstva za to, že kedysi žila s mafiánom. Danko zároveň nahral video, kde Borisovi Kollárovi pripomínal jeho kontakty s podsvetím, na čo Kollár zareagoval, že Danko chce len zakryť kauzy SNS.

Kapitánovi som poslal podklady

Kollára prezývali bežne „Vlekár“ aj v komunikácii s inými ľuďmi. Danko je zase Kapitán – táto prezývka sa používa od januára 2017, keď vyšlo najavo, že ho minister obrany Petrer Gajdoš ako civila povýšil do tejto hodnosti. Danko tiež v ten deň vyzval Kollára na televíznu diskusiu, ktorá sa následne aj uskutočnila v RTVS. „Kapitánovi som dnes poslal podklady,“ napísal Zsuzsovej Kočner ešte pred televíznou diskusiou a zrejme jej ich aj odfotil. „To si písal ty?“ pýtala sa Zs.. „Fyzicky to písal Peter Tóth z mojich poznámok a podkladov,“ odpovedal Kočner. Diskusiu Danka s Kollárom potom Zsuzsová s Marianom Kočnerom aj 25. marca hodnotili.

Danko odmieta, že by sa poznal s Alenou Zsuzsovou či Marianom Kočnerom

Predseda parlamentu a šéf SNS Andrej Danko odmieta, že by sa poznal s Alenou Zsuzsovou, ktorá ja obvinená v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka aj z účasti na príprave ďalších vrážd. Jeho vyjadrenie poskytol hovorca parlamentu Tomáš Kostelník. „Petra Tótha a ani pani Alenu Zs. som nikdy v živote nevidel. S Marianom K. som sa videl jediný raz v živote, a to približne v roku 2014, tak ako aj s Borisom Kollárom, keď obaja prejavovali záujem o politiku. Oboch som odmietol, tak ako aj ich ponúkanú pomoc,“ uviedol v reakcii Danko.

Rovnako si podľa svojich slov nie je vedomý toho, že by dotyčnej 1. januára 2018 posielal SMS správu. „Počas Silvestra dostávam množstvo správ na moje 20 rokov verejne známe číslo a každému sa snažím odpovedať. Tento rok som taktiež dostal tisíce SMS a každému som sa pokúsil poďakovať,“ skonštatoval. Odmieta tiež, že by mu Tóth či Marian Kočner dodávali podklady do televíznych diskusií.

Viac o téme: Andrej DankoAlena ZsuzsováThreema
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu