Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

FOTO Teror v Turecku nemá konca: Výbuch zasiahol autobus, 13 mŕtvych a 48 zranených

Výbuch bomby v Tureckej Kayseri. Zobraziť galériu (10)
Výbuch bomby v Tureckej Kayseri. (Zdroj: twitter/yokIugunda)

ISTANBUL - Niekoľko ľudí utrpelo dnes zranenia pri výbuchu v meste Kayseri v strednom Turecku. Explózia zasiahla autobus stojaci pred miestnou univerzitou.

Pri atentáte na autobus prišlo dnes v stredotureckom meste Kayseri o život 13 vojakov. Oznámila to turecká armáda. Podľa jej hovorcu bolo ďalších 48 osôb zranených.

Guvernér provincie Kayseri povedal, že išlo o teroristický útok na autobus s vojakmi. Prvé správy hovorili o 25 zranených osobách a o žiadnych obetiach.

Výbuch bomby v Kayseri
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA/AP)

Nálož vybuchla v automobile pri areáli univerzity v Kayseri, keď okolo prechádzal autobus. Boli v ňom podľa vicepremiéra Veysiho Kaynaka okrem civilistov aj vojaci, ktorí neboli v službe a mali voľný deň.

Výbuch bomby v Kayseri
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA/AP)

Bombový útok nastražili príslušníci militantnej Strany kurdských pracujúcich (PKK). Vyhlásil to prezident krajiny Recep Tayyip Erdogan.

Hlava štátu vo vyhlásení uviedla, že atentát, ktorý si vyžiadal aj ďalších 55 zranených vojakov a civilistov, je dielom "separatistickej teroristickej organizácie" PKK, pričom tento násilný incident prirovnal k vývoju situácie v Iraku a Sýrii. Podľa neho je Turecko pod "spoločným útokom" teroristických organizácií.

Hoci sa bezprostredne k útoku nikto neprihlásil, turecký vicepremiér Veysi Kaynak ho prirovnal k dvojici koordinovaných výbuchov, ktoré sa odohrali minulý týždeň pred futbalovým štadiónom v Istanbule. K týmto incidentom, pri ktorých zahynulo 36 policajtov a osem civilistov, sa neskôr prihlásila frakcia PKK.

Viac o téme: VýbuchBombaTureckoTeroritický útok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu