Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Muž (42) sa chystal na rozlúčku so starým rokom: V dome pri Prešove ho zasiahla výbušnina

Ilustračné foto
Ilustračné foto

OVČIE - Obyvatelia dedinky Ovčie na východe Slovenska ostali včera večer poriadne vystrašení. Jedným z rodinných domov otriasol desivý výbuch. Skrvaveného syna našla následne nič netušiaca mama.

Incident sa stal v utorok večer okolo 18-tej hodiny v prešovskom okrese. Rodinným domom sa ozvala silná explózia. Matka následne vtrhla do synovej izby, odkiaľ sa výbuch ozval. Žena našla svojho 42-ročného syna so zakrvavenými rukami a hlavou. Okamžite zalarmovala záchranárov. 


Prečítajte si aj:

Hrozivé zábery VIDEO, výbuch ako po bombardovaní: Otrasy až 40 km ďaleko, obrovský počet mŕtvych


"Ošetrili sme 42-ročného muža s amputačným poranením palca na ruke. Po ošetrení sme ho trasportovali do nemocnice v Prešove," uviedol hovorca záchranárov Boris Chmel. Podľa našich informácií muž manipuloval s výbušninou. Ako uviedli miestni, pravdepodobne rozoberal staré náboje a vyrábal pyrotechniku na Silvestra. "K explózii došlo za doposiaľ presne nezistených okolností, pri manipulácii s nezistenými chemickými látkami," potvrdil hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik. 

Materiálne škody na dome doposiaľ neboli vyčíslené. Okrem záchranárov, policajtov, hasičov boli na miesto vyslaní aj pyrotechnici a pracovníci plynárni. Taktiež boli na miesto činu vyžiadaní pracovníci Kriminalistického a expertízneho ústavu Košice, ktorí boli prítomní pri vykonávaní obhliadky miesta činu. "Na mieste bolo zaistených niekoľko stôp, ktoré budú zaslané na kriminalistické skúmanie. Prešovský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecné ohrozenie a prečinu ublíženie na zdraví," uzavrel Džobanik. 

 

Viac o téme: VýbuchVýbušninaOvčie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu