Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Letná olympiáda terčom útoku: Brazílska polícia zakročila, zmarila plán stúpencom Daeš

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRAZÍLIA - Brazílska federálna polícia zatkla členov skupiny, ktorá plánovala útok počas augustovej letnej olympiády v Riu de Janeiro. Skupina sa zradikalizovala prostredníctvom internetu a na sociálnych sieťach prisahala vernosť extrémistickej organizácií Daeš.

Ako dnes oznámil brazílsky minister spravodlivosti Alexandre de Moraes, vo väzbe skončilo desať ľudí a po zvyšných dvoch úrady ešte pátrajú.  Polícia voči nim zasiahla, keď zachytila, že diskutujú o potenciálnom ozbrojenom útoku počas letných olympijských hier, ktoré budú v Riu a ďalších brazílskych mestách prebiehať od 5. do 21. augusta. Konkrétny cieľ útoku ešte nemali. 

K zadržaniu podozrivých došlo v štátoch Sao Paulo a Paraná na juhu Brazílie. Podľa novín O Globo je medzi nimi aj jedna neplnoletá osoba. V Brazílii už v súvislosti s pripravovanou olympiádou platia prísne bezpečnostné opatrenia, aby sa predišlo možným teroristickým útokom. Bezpečnosť v krajine sa ešte preventívne zvýšila po minulotýždňovom útoku vo francúzskom meste Nice.

Viac o téme: TerorizmusRio de JaneiroDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu