Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Počet obetí samovražedného útoku vo Volgograde stále stúpa: Jedným z podozrivých je Rus!

Výbuch v trolejbuse, Volgograd
Výbuch v trolejbuse, Volgograd (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Počet obetí dvoch samovražedných útokov v ruskom Volgograde stúpol na 34 po tom, ako dvaja z vyše stovky zranených ľudí zomreli, informovala dnes agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ministerstvo pre mimoriadne situácie.

Pondelkový samovražedný bombový útok v trolejbuse si tak doteraz vyžiadal 16 obetí na životoch, nedeľňajší útok na hlavnej železničnej stanici 18. Z vyše stovky zranených hospitalizovali 65 ľudí.

K útoku sa doteraz nikto neprihlásil. Podľa denníka Moscow Times je však zo samovražedného útoku na železničnej stanici podozrivý Rus z Marijskej republiky Pavel Pečionkin, ktorý v roku 2011 odišiel z domu, konvertoval na islam, zmenil si meno na Ansár ar-Rusi a na jar 2012 sa pripojil k dagestanským militantom. Predtým pracoval ako záchranár sanitného vozidla.

Prvé správy uvádzali, že za útokom je samovražedná atentátnička Oksana Aslanovová. Podľa servera LifeNews TV bola v minulosti dvakrát vydatá za militantov, obaja jej manželia však zahynuli násilnou smrťou.

Aj stopy útoku v trolejbuse, ktorý údajne vykonal muž, vedú k dagestanským militantom, píše Moscow Times. Doteraz sa podľa denníka neobjavil žiadny presvedčivejší motív útokov, než je pravdepodobné napínanie svalov Doku Umarova - vodcu samozvaného Kaukazského emirátu. Sľúbil, že prekazí "satanské" zimné olympijské hry v Soči.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu