Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Soči začali sprísňovať bezpečnostné opatrenia

V Soči začali sprísňovať bezpečnostné opatrenia
V Soči začali sprísňovať bezpečnostné opatrenia (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Rusko začalo dnes, presne mesiac pred začiatkom zimných olympijských hier, zavádzať v Soči prísne bezpečnostné opatrenia, informovala agentúra AP.

Na olympiádu, ktorá potrvá od 7. do 23. februára, budú dohliadať desaťtisíce policajtov, agentov, vojakov a záchranárov. Šéf rezortu pre mimoriadne situácie Vladimir Pučkov oznámil, že od dnešného dňa sú v pohotovosti všetky bezpečnostné jednotky určené pre Soči.

Zároveň začal platiť zákaz vjazdu do oblasti pre všetky vozidlá s výnimkou tých, ktoré majú povolenie. Obavy o bezpečnosť sú podľa AP veľké kvôli islamským militantom, ktorí pôsobia v neďalekom severokaukazskom regióne.

Zvýšili sa nedávno po dvoch samovražedných bombových útokoch vo Volgograde, pri ktorých zahynulo 34 ľudí. Navyše líder samozvaného "Kaukazského emirátu" Doku Umarov vlani sľúbil, že olympijské hry prekazí.

Dnes mal začať platiť v Soči aj zákaz demonštrácií, ktoré nesúvisia s hrami. Ruský prezident Vladimir Putin však nariadenie minulý týždeň zrušil, demonštrácie či pochody ale i tak musia mať súhlas ministerstva vnútra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu