Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nález podvozku z 11. septembra podnietil pátranie: Polícia hľadá ľudské pozostatky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON – Americká polícia dnes oznámila, že ulička neďaleko Svetového obchodného centra (WTC), v ktorej sa údajne našiel podvozok z uneseného lietadla použitého pri teroristických útokoch z 11. septembra 2001, bude miestnom zločinu až dovtedy, kým policajní lekári nedokončia pátranie po prípadných ľudských pozostatkoch.

 Polícia dnes strážila uličku, ktorá je uzavretá a označená ako miesto zločinu. Nachádza sa iba dva bloky od lokality, kde stáli dva mrakodrapy WTC, známe aj pod názvom Dvojičky. Polícia upozornila, že miesto bude chrániť až do ukončenia pátrania. To sa začne v utorok ráno 30. apríla. Robotníci objavili tento týždeň zhrdzavený kus podvozku lietadla, zakliesneného medzi luxusnou obytnou budovou a mešitou, ktorá vyvolala nepríjemne vášnivú celoamerickú debatu o islame a slobode prejavu.

Policajný hovorca Paul Brown dodal, že pokrútený kus kovu obsahoval aj identifikačné číslo Boeingu. Dve lietadlá unesené teroristami v roku 2001, s ktorými narazili do Dvojičiek, vyrobila práve spoločnosť Boeing. Správu priniesla tlačová agentúra AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu