Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dramatické VIDEO o 11. septembri: Z vesmíru natáčal skazu, v ktorej umrel jeho priateľ!

Pohľad na útoky z vesmíru Zobraziť galériu (3)
Pohľad na útoky z vesmíru (Zdroj: YouTube)

NEW YORK - Americký astronaut Frank Culbertson bol v čase teroristických útokov na newyorské dvojičky na Medzinárodnej vesmírnej stanici ISS. Dokonca všetko natočil. Netušil pritom, že tam dole práve prichádza o život aj jeho kamarát.

Na internete sa doteraz objavilo množstvo fotografií a videí zachytávajúcich hrôzu z 11. septembra 2001. Zábery, ktoré uvidíte teraz, ale unikli na verejnosť len pred pár dňami. Ich autorom je kozmonaut Frank Culbertson, ktorý sa na to, čo sa pred viac ako dvanástimi rokmi dialo v New Yorku, pozeral z kozmu. Presnejšie z výšky približne 410 kilometrov.

Dramatické VIDEO o 11.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Frank povedal, že keď si všimol stúpajúci dym, jeho prvý inštinkt bolo vziať kameru a všetko nakrútiť. Bolo mu jasné, že tam dole sa deje niečo strašné. O niekoľko hodín neskôr sa dozvedel podrobnosti a i to, že počas teroristického útoku zahynul aj jeho blízky priateľ Chic Burlingame. Ten bol pilotom lietadla, ktoré narazilo do Pentagonu.

"Bolo strašné vidieť tú kopu dymu valiacu sa z dvojičiek. Navyše som bol jediný Američan, ktorý bol v tej dobe mimo našu planétu. Otriaslo to mojou psychikou," poznamenal Frank, ktorý na počesť Chica zahral na palube kozmickej lode na trúbku.

Dramatické VIDEO o 11.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube)

Krátke ukážky videí útokov na New York boli zverejnené už pri príležitosti ich desiateho výročia, Culbertsonovo video sa však dostalo na verejnosť až minulý týždeň. Čoskoro bude odvysielané v dokumentárnom seriáli Live From Space na britskom kanáli Channel 4 napísal Daily Mail.

Astronaut natočil útok na dvojičky

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu