Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Samovražedný útočník sa odpálil na trhu: Vyšetrovatelia našli ľudskú hlavu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PEŠÁVAR - Samovražedný bombový útočník zabil dnes na husto frekventovanom trhu v severozápadnom Pakistane vysoko postaveného policajného dôstojníka Hilála Hajdara a najmenej troch ďalších ľudí.

Hajdar, jeden z hlavných vyšetrovateľov v meste Pešávar, bol na ceste do svojho úradu na bazáre Kissa Chavání, keď jeho auto zasiahla prudká explózia.

"Pán Hajdar, jeho šofér, člen ochranky a jeden okoloidúci boli namieste mŕtvi," uviedol pre agentúru DPA šéf administratívy pešávarského okresu Džavid Marvat. "Výbuch zranil ďalších 20 ľudí a poškodil niekoľko obchodov," dodal.

Hovorca polície telefonicky informoval, že vyšetrovatelia na mieste zaistili odtrhnutú ľudskú hlavu. Pešávar, hlavné mesto provincie Chajbar Paštúnchvá, susedí s nepoddajným kmeňovým regiónom pri dôležitej zásobovacej ceste pre USA a NATO, vedúcej do vnútrozemského Afganistanu.

V meste a jeho predmestiach zaznamenali nárast vražedných útokov pripisovaných povstalcom z hnutia Taliban. Bezpečnostné jednotky v priľahlom kmeňovom regióne Chajbar zvýšil počet protipovstaleckých akcií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu