Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Taliban hrozí útokmi na Indiu: Pomsta za popravu atentátnika

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ISLAMABAD - Pakistanský Taliban pohrozil dnes útokmi na indické ciele z pomsty za popravu jedného z teroristov, zodpovedných za krvavé útoky v Bombaji z novembra 2008. Informovala o tom agentúra Reuters.

Indické úrady v stredu popravili Pakistanca Muhammada Adžmála Kasaba, ktorý ako jediný z páchateľov prežil bombajské udalosti. Skupina desiatich teroristov 26.-29. novembra 2008 zabila v Bombaji 166 ľudí a zranila stovky ďalších.

"Rozhodli sme sa zaútočiť na Indov, aby sme pomstili zabitie Adžmála Kasaba," uviedol v telefonickom vyhlásení hovorca pakistanskej odnože Talibanu Ehsanulláh Ehsan. Odsúdeného 24-ročného občana Pakistanu tajne obesili v stredu ráno vo väznici mesta Puné na západe Indie po tom, ako indický prezident Pranáb Mukherdží odmietol jeho žiadosť o milosť.

Kasáb a ďalší útočníci sa do Bombaja dopravili loďou 26. novembra 2008. Pri sebe mali automatické zbrane, granáty a mobilné telefóny. Potom sa rozptýlili po hlavnom finančnom meste Indie. Svoje útoky smerovali na luxusné hotely, židovské centrum a najväčšiu mestskú železničnú stanicu. Ich niekoľkodňové vyčíňanie vysielala naživo televízia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu