Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Švajčiarsky minister: Obama sa dal rovnakú úroveň ako terorista

Ueli Maurer Zobraziť galériu (2)
Ueli Maurer

ŽENEVA - Švajčiarsky minister obrany Ueli Maurer sa domnieva, že americkému prezidentovi Barackovi Obamovi neprináležalo, aby osobne a v priamom televíznom prenose oznamoval smrť šéfa teroristickej organizácie Al-Kájda Usámu bin Ládina.

Člen švajčiarskej vlády to povedal v rozhovore pre dnešné vydanie švajčiarskeho denníka Der Sonntag.
    

"Považujem za veľmi problematické, keď prezident oznámi takúto správu. Keď to urobí, znižuje sa na rovnakú úroveň ako terorista," cituje denník ministra.
    

"To skutočne urobí z bin Ládina mučeníka," povedal a dodal, že smrť šéfa Al-Kájdy mal oznámiť hovorca, alebo to malo byť oznámené písomne.
    

Maurer sa domnieva, že oznámenie smrti bin Ládina poslúži kampani Baracka Obamu v boji o prezidentovo opätovné zvolenie, ale teroristická organizácia a prezident najmocnejšej krajiny sveta sa tak dostávajú na rovnakú úroveň.
    

"Prezident Spojených štátov by také veci nemal oznamovať," povedal Maurer, pretože to podľa neho povzbudí ďalšie skupiny, aby išli v stopách Al-Kájdy.
    

Obama v noci z nedele na pondelok v televízii ohlásil, že americké komando zabilo Usámu bin Ládina v severnom Pakistane.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu