Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Môžem pri splácaní úveru požiadať o pomoc štát?

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

Som rozvedená matka dvoch detí, s ktorými bývame v prenajatom byte. Mám úver, ktorý platím dva roky. Teraz som sa však dostala do finančných problémov. Už som nesplatila dve splátky. Chcela by som si ich nejako vyrovnať, alebo sa nejako dohodnúť s bankou. Počula som, že vláda pripravuje pre ľudí, ktorí majú problémy so splácaním úverov, iný prístup. Môžem požiadať o pomoc štát? Prosím vás, aké mám možnosti? Čo mám urobiť pre záchranu detí?

Každopádne odporúčam, neodkladne skontaktovať banku a informovať ju o situácii. Teoreticky existuje možnosť , odkladu splátky istiny, alebo predĺženie doby splácania, čím by sa vám znížili splátky... Všetko je však na vašej dohode s bankou a vašej špecifickej životnej situácii.

Áno, vláda sa dohodla s bankami na postupoch voči ľuďom, ktorí nie sú schopní splácať hypotekárny úver. Zásadné podmienky sú nasledovné: úver musel byť čerpaný do konca roku 2008, žiadateľ o pomoc stratil prácu z organizačných dôvodov, žiadateľ o pomoc komunikuje s bankou a oboznámi ju o svojej situácii. Keďže nepoznám detaily vašej životnej situácie, odporúčam čím skôr návštevu vašej banky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu