Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zosplatnili nám úver, ako máme postupovať?

ilustračné foto
ilustračné foto

Chcela by som Vás poprosiť o radu, ktorá sa týka nášho domu, ktorý sme kúpili na hypotéku v roku 2006. Kedže sme mali financie a plat dostatočný na splácanie, tak sa nám celkom darilo. V auguste 2008 nám nastala ťažká finančná situácia. V tomto období manželovi zamestnávateľ nevyplácal mzdu, aby pokryla naše výdavky na zaplatenie hypotéky. Táto situácia sa nezmenila u manželovho zamestnávateľa doteraz.

Mali sme strach a nikto nám neporadil čo robiť v takomto prípade. Dňa 28.1.2009 sme obdržali výzvu na zaplatenie dlžnej sumy 969.655,30 SK,- čo je 32.186,66 eur, aby sme celý náš dlh uhradili. Preto náš dlh bol zosplatnený k 15.12.2008. Nesplacanie úveru nebolo z našej strany neúmyselné. Chcem Vás preto poprosiť o radu, či sa dá ešte v tejto veci niečo urobiť.

 

V živote sa môžu vyskytnúť situácie, keď klient nie je dočasne schopný splácať svoje záväzky. V takom prípade je dôležité, čo najskôr kontaktovať svoju banku a pokúsiť sa nájsť riešenie prijateľné pre obe strany. Každé otáľanie znemožňuje hľadanie vhodného riešenia. Ak napríklad klient na výzvy banky nereaguje môže dôjsť k výzve na uhradenie celého dlhu, čo nastalo aj vo vašom prípade. V takejto situácii je možností na riešenie veľmi málo a pravdepodobne sa nevyhnete exekúcii vášho majetku.

V tejto neľahkej situácii vám zostáva len možnosť dohodnúť sa s bankou, aj keď to bude veľmi ťažké. Jediným riešením je pravdepodobne predaj nehnuteľnosti a vyplatenie úveru.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu