Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Téma 2: Bezpečnosť pri bezhotovostných operáciách

Eva Černá
Eva Černá

Milí čitatelia, v spolupráci s bankovou ombudsmankou Evou Černou sme pre vás pripravili novú tému offline Bankovej poradne, ktorej cieľom je pomôcť pri riešení otázok spojených s hypotekárnymi úvermi a ďalšími bankovými operáciami. Na e-mailovú adresu ombudsman@topky.sk zasielajte svoje otázky na tému Bezpečnosť pri bezhotovostných operáciách, ktoré vyhodnotíme a odpovede Evy Černej na najzaujímavejšie uverejníme.

Nič nie je zadarmo! Každý veľmi dobre pozná dennodenné platenie v drobných obchodoch, na trhoviskách, či v super- a hypermarketoch. Nič nemení svojho majiteľa rýchlejšie ako peniaze. Aj keď v dnešnej dobe prichádzame do styku s reálnymi papierovými peniazmi čoraz menej. Čím ďalej tým častejšie sú totiž preferované bezhotovostné platobné operácie, t.j. platby kartou, internetbanking, atď..

Snáď najväčším benefitom bezhotovostných operácií je odbremenenie od nosenia papierových a kovových peňazí v peňaženkách. Preplnené vrecko s drobnými, či pokrčené bankovky, ktoré mnohých z nás otravovali môžeme pohodlne „skryť“ za drobnú plastovú kartičku. Navyše si všetky platby môžeme pohodlne skontrolovať z domu v papučkách jednoduchým kliknutím myšou.

Platobné karty a internetbanking nám ponúkajú komfort a kontrolu nad financiami. Všetko má však dve strany, a tak aj pri využívaní bezhotovostných operácií vznikajú hrozby zo strany podvodníkov.

Na otázky, aké sú reálne formy ohrozenia pri využívaní platobných kariet a internetbankingu, ako sa chrániť proti útokom podvodníkov, a ako im predísť vám dnes odpovie banková ombudsmanka Eva Černá.

 

Kto je to bankový ombudsman?>>

 

Niektoré z častých otázok



Slovník pojmov>>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu