Nedeľa26. máj 2024, meniny má Dušan, zajtra Iveta

Dá sa rozoznať upravený bankomat od bežného?

Čítal som už niekoľkokrát o najrôznejších úpravách bankomatu podvodníkmi. Sú tieto úpravy viditeľné? Môžem rozoznať upravený bankomat od bežného?

Neoprávnene nainštalované čítacie zariadenie je vo väčšine prípadov na bankomate rozoznateľné už na prvý pohľad. Preto už i základná ostražitosť klienta výrazne znižuje riziko úspešnosti inštalácie skimmingového zariadenia.

Pracovníci bánk kontrolujú bankomaty v pravidelných intervaloch a v odhaľovaní neoprávnene nainštalovaných zariadení sa spoliehajú aj na skúsenosť klientov.

Niektoré banky zobrazujú na uvítacej obrazovke bankomatu aj zobrazenie vstupného otvoru platobnej karty tak, aby klientovi poskytli možnosť porovnania.

Pri každom výbere hotovosti z bankomatu sa snažte zadávať svoje PIN číslo tak, aby cudzie osoby nevideli číslo, ktoré na klávesnici stláčate. Všímajte si vstupný otvor platobnej karty, na ktorej nesmie byť zjavne namontované žiadne nezvyčajné doplňujúce zariadenie. V prípade, že si nie ste istý, alebo máte priamo podozrenie na upravený bankomat, neváhajte okamžite skontaktovať banku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu