Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS mení aj životy detí: Dva vzdelávacie portály sú teraz zadarmo, veľkorysé gesto spoločnosti

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Vyučovanie v slovenských školách je aktuálne prerušené na 14 dní, pričom nie je vylúčené, že ani po dvoch týždňoch sa deti nebudú môcť vrátiť do tried. Aj v domácom prostredí sa však dá pokračovať v pravidelnom učení. Ako?

Vaše tipy

Kozmix a Fenomény sveta sú vzdelávacie portály, ktoré už poznajú žiaci a učitelia zo stoviek škôl na Slovensku. Deťom ponúkajú množstvo zaujímavého i zábavného obsahu, s ktorým sa učenie stáva zážitkom a hrou. Teraz si môžu rozsiahle vzdelávacie materiály vyskúšať všetci žiaci a ich rodičia úplne bezplatne.

Čítajte aj: KORONAVÍRUS Národný ústav detských chorôb spustil informačnú kampaň pre deti a rodičov

Zábavné učenie pre mladších

Kozmix je popletený mimozemšťan, ktorý stroskotal na planéte Zem a spolu s deťmi sa učí, ako to u nás funguje. Do slovenských domácností prináša atraktívny spôsob učenia, ktorý si mladší žiaci zamilujú. Ponuku tvorí množstvo interaktívnych aktivít z desiatich školských predmetov pre prvý stupeň ZŠ, predovšetkým zo slovenského jazyka a matematiky. Kozmix tiež deťom ponúka zábavné príbehy doplnené o hravé úlohy.

Vzdelávacie portály
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: AGEMSOFT )

Zážitkové učenie pre starších

Fenomény sveta sú nový školský predmet pre druhý stupeň základných škôl, ktorý je založený na zážitkovom vyučovaní pomocou vzdelávacích videí od BBC. Na portáli sa nachádza viac ako 500 videí a 1500 interaktívnych aktivít, ktoré vedú žiakov k premýšľaniu v súvislostiach a ku kritickému mysleniu. Vedomosti, ktoré získajú, zúročia v dejepise, geografii, biológii či fyzike.

Vzdelávacie portály
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: AGEMSOFT )

Oba vzdelávacie portály môžu využiť aj učitelia, ktorí tak vedia byť na diaľku v spojení so svojou triedou. V oboch prípadoch majú možnosť zadávať domáce úlohy, kontrolovať ich plnenie a mať prehľad o úspešnosti jednotlivých žiakov.

Získajte bezplatný prístup v dvoch krokoch

1. Vytvorte si používateľský účet, resp. prihláste sa do už existujúceho účtu na moj.kozmix.sk, resp. fenomenysveta.sk

2. Ihneď po dokončení registrácie, resp. po prihlásení, zadajte nasledujúci aktivačný kód: skolazdomu

Vzdelávacie portály
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: AGEMSOFT )

Bezplatný prístup k obsahu oboch vzdelávacích portálov prináša domácnostiam spoločnosť AGEMSOFT, ktorá už 20 rokov pôsobí v oblasti digitálneho vzdelávania. „Aj na počítači, tablete či mobilnom telefóne sa dá čas tráviť zmysluplne. Veríme, že v aktuálnej situácii, kedy dochádza k plošnému prerušeniu vyučovania na celom Slovensku, je online vzdelávanie cestou k tomu, aby si žiaci mohli precvičiť učivo a nadobudnúť nové vedomosti v pohodlí domova,“ hovorí Ján Trubač, predseda predstavenstva spoločnosti AGEMSOFT.

Kompletný vzdelávací obsah na portáloch Kozmix.sk a FenomenySveta.sk bude pre všetkých dostupný do 15. apríla. V prípade akýchkoľvek problémov s registráciou či aktiváciou licencie môžete využiť kontaktné emailové adresy info@kozmix.sk, resp. info@fenomenysveta.sk.

Viac o téme: DetiInternetVzdelávanieVyučovanieCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu