Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Jaroslav už nevie ako ďalej: Pred prešovským súdom chce hladovať, tu je dôvod

Okresný súd Prešov Zobraziť galériu (3)
Okresný súd Prešov (Zdroj: Foto: obcan.justice.sk)

PREŠOV - Jaroslav z Bratislavy je zúfalý. Ocitol sa v nepríjemnej životnej situácii, ktorú zrejme nechce zažiť žiaden rodič. S partnerkou sa rozišiel, no zo vzťahu sa narodila dcérka. Ako sa stáva, dievčatko zveril súd do opatery matke a otcovi nariadil termíny, kedy môže byť s dcérkou. Otec ale nesúhlasí a nastal poriadny problém.

Vaše tipy

Po tom, čo sa Viktorkini rodičia rozišli, sa matka s dcérou odsťahovali z Bratislavy do Prešova. Súd ustanovil otcovi, že dcéru môže vídať každú nepárnu nedeľu popoludní. Otec by sa ale chcel s dcérkou stretávať častejšie, s čím podľa jeho slov matka nesúhlasí.  

Dlhá cesta na dve hodiny

Jaroslav sa na súdoch dožadoval častejšieho styku s dcérkou. "Po obdržaní uznesení od JUDr. I.K., ktorú som neustále žiadal o prijatie opatrenia, nakoľko dochádza k syndrómu zavrhnutého rodiča, a čo najširší styk s dieťaťom, z nepochopiteľného dôvodu vydala uznesenie, kde ešte viac oklieštila stretávanie sa dieťaťa s otcom, a to od 16:00 do 18:00 hodiny. Pritom som preukázal, že matka bráni môjmu stretávaniu sa s maloletou a ja by som cestoval do Prešova z Bratislavy na 2 hodiny, čo nie je ani vo sne možné," posťažoval sa Jaroslav. 

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstockphotos.com)

Hladovka pred súdom

Kvôli pre neho neriešiteľnej situácii sa rozhodol pre extrémny krok. "Okresný súd v Prešove ma donútil držať hladovku, nakoľko šliapu na práva našich detí a nás otcov," uviedol nahnevaný otec. O svojom zámere informoval aj súd, od ktorého dostal odpoveď: "Vážený pán Jaroslav V., vo vzťahu k Vášmu oznámeniu o zahájení hladovky zo dňa 26.09.2017 uvádzame, že rešpektujeme Vaše právo na protest. Upozorňujeme Vás však, že ak by sa Vášho protestu, resp. avizovanej hladovky, zúčastnili aj iní občania, išlo by už o zhromaždenie. V zmysle § 4 ods. 1 zákona č. 84/1990 Zb. o zhromažďovacom práve, pre konanie zhromaždenia sa nevyžaduje žiadne povolenie. Konanie zhromaždenia treba však vopred oznámiť obci alebo mestu, pričom oznámenie treba doručiť tak, aby ho úrad dostal najmenej päť dní pred konaním zhromaždenia," odpísali z prešovského okresného súdu.


Pečítajte si aj: Súd v Partizánskom zveril dieťa trestancovi: Je to úplne v poriadku, tvrdí ministerstvo


Jaroslav adresoval svoju sťažnosť aj vládnym predstaviteľom. "Na základe daných skutočností som sa rozhodol vyhlásiť hladovku pred Okresným súdom v Prešove v mesiaci október. Chcem upozorniť verejnosť na neriešenú situáciu otcov a marení stretávania sa s deťmi, ktorému prispieva súdnictvo na Slovensku. Otcov považujú za bankomat a ženú ich do chudoby. Súdy ich oberajú o milujúce deti," vysvetlil svoj zámer s hladovkou Jaroslav. 

Viac o téme: OtecHladovkaSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu