Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Fajčiari, tento zákaz mnohým z vás nič nehovorí: Môžete na neho ale pekne doplatiť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Pre niekoho banalita, pre druhého nechutný problém. Ozvali sa nám viacerí ľudia, ktorí si všimli, že mnohí cestujúci porušujú zákaz fajčenia platiaci na železničných nástupištiach. Je totiž celkom bežné, keď niekto počas dlhšieho prestoja vyjde z vlaku von a zapáli si.

Vaše tipy

"Často cestujem cez Leopoldov, kde vlak zvykne stáť zhruba desať minút. Ľudia si tam pofajčievajú priamo na peróne, akoby pre nich neplatili pravidlá," napísala nám čitateľka Magdaléna. 

A nie je jediná. To, že si mnohí cestujúci spríjemňujú dlhé čakanie fajčením, je totiž bohužiaľ celkom bežný jav. Keď sa ozve oznam, že vlak bude stáť 10, 15 či viac minút, okamžite vybehnú von, aby si mohli párkrát potiahnuť z cigarety. Fajčenie je ale v priestoroch železničných staníc a na nástupištiach zakázané, na čo upozorňujú aj zákazové tabule. Ako je teda možné, že ľudia to jednoducho nerešpektujú? 

Fajčiari, tento zákaz mnohým
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"V prípade, že niekto uvedený zákaz porušuje, zamestnanci ŽSR majú len možnosť dotyčného upozorniť. Keďže zamestnanci nemajú právo represie, jedinou možnosťou je kontaktovanie železničnej polície. Jej príslušníci majú v zmysle platnej legislatívy právo udeliť pokutu," uviedla hovorkyňa železníc Martina Pavlíková. Zavolať políciu ale môže aj ktokoľvek z cestujúcich, keď uvidí, že niekto porušuje zákaz fajčenia. 

.

Viac o téme: FajčenieŽelezničná stanicaZákaz fajčenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu