Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bývalý fajčiar zverejnil svoje nechutné tajomstvo: VIDEO ako z pľúc vykašliava hnilobné príšery

Fajčenie mu pľúca rozkladalo zaživa. Zobraziť galériu (3)
Fajčenie mu pľúca rozkladalo zaživa. (Zdroj: LiveLeak/THEHNIC951 )

TEMECULA - Fajčiar z Kalifornie, ktorý si osem rokov zamoroval pľúca fajčením cigariet a marihuany, sa po zdravotných komplikáciách rozhodol nasledovať zdravý životný štýl a závislosti sa vzdal. Ostali mu však nepríjemné následky, ktoré dokumentuje aj kúpeľňová scéna na videu. Upozorňujeme, že video nie je vhodné pre ľudí s citlivou povahou.

Ak vás ani desivé obrázky s rakovinou pľúc neprinútili prestať fajčiť, možno sa vo vás niečo pohne, keď si pozriete video nakrútené bývalým fajčiarom. Odporné zábery zachytávajú vykašliavanie tmavého hustého hlienu z dýchacích ciest. Napriek tomu, že fajčiar so závislosťou nedávno skoncoval, z pľúc denne vykašliava hlien plný dechtu. Ešte stále máte chuť si jednu zapáliť?

Bývalý fajčiar zverejnil svoje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: LiveLeak/THEHNIC951 )

Na Slovensku zabíja 11-tisíc ľudí ročne

Fajčenie je významným rizikovým faktorom srdcovocievnych ochorení. Fajčiar má dvakrát až trikrát vyššie riziko, že dostane srdcový infarkt. Pokiaľ sú súčasne prítomné oba ďalšie hlavné rizikové faktory - zvýšený cholesterol a zvýšený tlak, potom sa šanca dostať srdcový infarkt môže zvýšiť osemkrát. Viac informácií o fajčení a srdcovocievnych ochoreniach možno nájsť na webe Únie pre zdravšie srdce Presrdce.eu.

Škandál s odstrašujúcimi FOTO na cigaretových škatuľkách: Ozvali sa ľudia z nich!

Bývalý fajčiar zverejnil svoje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: LiveLeak/THEHNIC951 )

Dospelých fajčiarov na Slovensku ubúda, v prípade detí a mládeže je však situácia iná. Fajčenie sa ročne na Slovensku podpíše pod úmrtie asi 11 000 ľudí. V posledných rokoch došlo k viacerým zmenám, ktoré mali za cieľ zvýšiť ochranu nefajčiarov či znížiť dostupnosť cigariet pre deti. V reštauráciách tak vznikli časti pre nefajčiarov a zmizli automaty na cigarety. Zároveň postupne rastú ceny tabakových výrobkov. Od tohto roku pribudli na cigaretových škatuľkách okrem textových varovaní pred škodlivosťou fajčenia aj varovné obrázky.

Upozornenie: Video nie je vhodné pre ľudí s citlivou povahou.

Viac o téme: Fajčenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu