Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pozor, na Slovensku je nebezpečný vírus: Šíri sa mobilmi cez sms!

Takto vyzerá nebezpečná SMS Zobraziť galériu (2)
Takto vyzerá nebezpečná SMS

BRATISLAVA - Do mobilov prichádzajú čudné SMSky, ktoré odkazujú na neznámu ruskú stránku. Po jej rozkliknutí vás to dostane na neznámu adresu alebo môže nainštalovať vírus, ktorý môže ohroziť mobil.

"Rada by som upozornila na aktuálny problém s vírusom, ktorý sa šíri cez mobil," napísala nám čitateľka Alexandra. Do mobilu sa vám dostane SMS správa, v ktorej je link na neznámu ruskú stránku. Ak na ten link kliknete, nainštalujete si aplikáciu, ktorá sa nedá odstrániť. Táto aplikácia odosiela ma všetky vaše kontakty v telefóne sms s rovnakým znením ako prišla vám. "Upozornite prosím čitateľov na tento vírus aby predišli vysokým účtom za sms, zničenému telefónu a nahnevaným priateľom," napísal nám ďalši čitateľ.

Keď ju rozkliknete, mali by ste všetkým kontaktom v telefóne rozoslať takú istú správu. V horšom prípade, po otvorení odkazu, sa vám môže dostať do telefónu škodlivý vírus.

Ochrániť vás môže v tomto prípade iba bezpečný antivírusový program.

"Dovolíme si vás upozorniť, že pokiaľ obdržíte do vášho mobilného telefónu SMS od niekoho z vášho zoznamu a v texte SMS bude ruský text a link na jeho otvorenie (javí sa to tak, akoby sa vám snažili poslať fotku), prosím túto SMS vymažte a hlavne neotvárajte spomínaný link. Inak sa môže rovnaká SMS poslať všetkým vašim kontaktom v vášho mobilného telefónu," vyjadril sa Tomáš Katkovčin zo spoločnosti Orange.

„Áno, takéto SMS správy sme zaregistrovali aj v našej sieti,“ potvrdil nám hovorca pre korporátne záležitosti Martin Vidan zo Slovak Telekom.

 

Prečítajte si viac o nebezpečnej hrozbe na webe androidportal.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu